Mātes dienas pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/elisa

Svētdien, 11.maijā, - Mātes diena! Šajā svētku dienā Rīgas kultūras centros, Jūgendstila muzejā un Sv. Pētera baznīcā notiks vairāki koncerti un svinīgi pasākumi, veltīti māmiņām un vecmāmiņām.

 
Foto: flickr.com/Lisa Sjolund

Rīgas Jūgendstila muzejā godinās māmiņas un ģimenes

Svētdien, 11.maijā, Rīgas Jūgendstila muzejā ikviens tiek aicināts uz koncertiem «Es savai māmiņai» un «Vistuvākā dvēsele», savukārt no 13. līdz 17. maijam Ģimenes nedēļas ietvaros muzejā notiks teatralizētas ekskursijas bērniem.

Mātes dienā un Ģimenes nedēļā īpašā atmosfērā tiks godinātas māmiņas un stiprās Latvijas ģimenes, klausoties latviešu tautasdziesmas un pasaules tautu melodijas, viesojoties pie arhitekta Konstantīna Pēkšēna un veldzējoties brīnišķīgajā jūgendstila interjerā.

Mātes dienā - 11.maijā plkst.13.00 notiks koncerts «Es savai māmiņai», kurā latviešu tautasdziesmas būs dzirdamas koklētāju ansambļa «Teiksma» (vadītāja Teiksma Jansone) izpildījumā. Pēc koncerta plkst.14.00 uz teatralizētu ekskursiju aicinās arhitekts Konstantīns Pēkšēns un viņa kundze.

Savukārt 11.maijā plkst.16.00 koncertā «Vistuvākā dvēsele» pasaules tautu melodijas par māti un mīlestību izpildīs operdziedātāja Elīna Mitina kopā ar pianistu Juriju Kasperu.

Pēc koncerta plkst.17.00 interesenti tiks aicināti teatralizētā ekskursijā muzejā (ekskursija notiks krievu valodā).

 
Foto: flickr.com/Robynlou Kavanagh

«Uzzied eņģeļu koks» - atbalsts visām ģimenēm ar smagi slimiem bērniņiem

«Mātes dienai veltītais labdarības koncerts «Uzzied eņģeļu koks» svētdien, 11.maijā, plkst.17 Rīgas Domā atgādinās par to, ka Latvijā ir vairāki simti bērnu, kuriem nepieciešama paliatīvā aprūpe. Šis koncerts būs kā atbalsts, pateicība un uzmundrinājums visām mātēm, bet jo īpaši tām māmiņām, kuru bērni slimo ar kādu neizārstējamu slimību,» aicinot dalīties līdzcietībā, saka pasākuma patronese, Valsts prezidenta kundze ārste Dace Seisuma.

Koncertā piedalīsies Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis. Programmā ir iekļauti skaņdarbi vijolei, ērģelēm, klavierēm, čellam, sitaminstrumentam marimbai un klavierēm. Uzstāsies arī vokālais ansamblis, saksofonu kvartets, kokļu kvartets un ērģelnieki. Skanēs R.Dubras, Ē.Ešenvalda, Ž.Masnē, J.S.Baha, A.Vivaldi, M.Solvjovas u.c. komponistu skaņdarbi.

 
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lielo ģimeņu dienas 2014 Zoodārzā

Sagaidi Mātes dienu kopā ar Latvijas daudzbērnu ģimenēm.

Programma

- 12:00 Lielo ģimeņu dienas 2014 atklāšana Zoodārza estrādē

- 12:00 - 14:00 Orientēšanās spēle visai ģimenei

- 12:15 - 15:00 BIGBANK Lielo ģimeņu dienas rotaļas, konkursi, radošās darbnīcas

- 13:00 Jelgavas bērnu popgrupas «Noslēpums» koncerts

- 14:00 LNT šova «Dziedošās ģimenes» laureātu Laicānu ģimenes no Balviem koncerts

- 14:30 noslēguma ceremonija ar konkursa «Gada lielģimene» un «Māmiņdiena mūsu ģimenē» uzvarētāju apbalvošanu un «Tallink» ceļojuma izspēli.

11.maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā ieejas biļetēm 50% atlaide - 2€ (bērniem, studentiem un pensionāriem) un 3€ (pieaugušajiem).

 
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas tenori un draugi ielūdz uz Mātes dienas koncertu Igates pilī

Turpinot tradīciju, Latvijas mūzikas dižgari un draugi ielūdz uz Mātes dienas koncertu «Es sava’i māmiņa’i» 11.maijā plkst.13.00 Igates pilī.

Līdzās tenoriem Miervaldim Jenčam, Naurim Puntulim, Guntaram Ruņģim, Ingum Pētersonam, soprānam Gintai Vikmanei, LNSO pirmajai vijolei Raimondam Ozolam uz skatuves kāps Juris Kulakovs, Laimis Rācenājs, Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Jānis Paukštello, saksofonists Artis Gāga un citi.

Par īpašas noskaņas radīšanu gādās grupa Bellaccord, tās solists Edijs Everss un Cooper’s band, gaidāmi arī dažādi pārsteigumi. Pirmo reizi svētkos piedalīsies arī novadnieki - vīru vokālais ansamblis «Dziļezers».

Ieeja uz koncertu no 10 eiro, biļešu rezervēšana pa tālruni 29245500. Pēc koncerta iespējams ieturēt gardu maltīti Igates pils «Dzirnavu krodziņā» un baudīt dabas skaistumu, pastaigājoties pils parkā.

 
Foto: flickr.com/K P

Aicina veidot unikālu Māmiņdienas mīļvārdu koku

11.maijā Vērmanes dārzā notiks īpaša akcija - Māmiņdienas mīļvārdu koka veidošana. Pateicībā par mammu mīlestību un gādību visi kopā - gan lieli, gan mazi - aicināti iekārt Māmiņdienas kokā katrs savu vēlējumu mammai un kopā izveidot vēl nebijušu vides instalāciju.

Jau sākot no plkst. 11.00 ģimenes, bērni un ikviens interesents ir gaidīts Vērmanes dārzā, lai simboliskajā Māmiņdienas mīļvārdu kokā iekārtu savu apsveikumu, vēlējumu un mīļos vārdus savai mammai! Visi kopā ar savām vēlējumu kartītēm izveidosim simbolisku mīļvārdu koku kā pateicību savām mammām par viņu rūpēm, mīlestību, pacietību un gādību! Māmiņdienas mīļvārdu kokā varēs iekārt gan mājās veidotus apsveikumus, gan uzrakstīt savus īpašos mīļvārdus uz vietas. Apsveikumi tiks arī digitalizēti un ievietoti sociālo tīklu lapās, lai katrs apmeklētājs varētu aizsūtīt savu vēlējumu mammai arī interneta vidē!

Māmiņdienas mīļvārdu koka vides instalāciju veidos scenogrāfe Maija Jansone, bet pasākumu visas dienas garumā vadīs atraktīvais aktieris Gints Grāvelis: «Mammai par daudz «paldies!» nevar pateikt! Par to, ka tu esi. Un par to, kāds tu esi. Māmiņdiena ir nepieciešama ne jau tādēļ, ka mums pietrūktu svētku, bet tādēļ, lai mēs vēlreiz pateiktu mūsu mammītēm «paldies» un parādītu, ka mēs viņas mīlam. Manuprāt, 11.maijā Māmiņdienas mīļvārdu koks būs īpašs notikums - ja mēs, daudzi cilvēki, nāksim kopā ar labām domām un darīsim labus darbus, tad tas būs ļoti vērtīgi un skaisti!»

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» izrāde «Visus savus mīļos vārdus»

11. maijā plkst.14:00 kultūras pilī «Ziemeļblāzmā» būs skatāma Mātes dienai veltīta izrāde visai ģimenei «Visus savus mīļos vārdus».

Dalībnieki: Aktrise Dina Kristīne Bitēna, aktrise Dace Skadiņa, soliste Lauma Eņģele, komponists un izpildītājs Atvars Sirmais. Programma: Izrādē darbojas bērnu jau iemīļotie un pazīstamie tēli rūķītis Taustiņš, rūķu Krustmāmiņa, rūķītis Kikī un rūķīte Bučiņa. Izrādē skanēs sirsnīgas dziesmas un dzejoļi, kas veltīti mātei kā visa pirmsākumam.

Mātes dienai veltīta izrāde visai ģimenei.

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mātes dienas koncerts VEF Kultūras pilī: «Ziedu krāsas deju rakstos»

11.05.2014. plkst. 14.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē

Mātes dienas koncerts «Ziedu krāsas deju rakstos»

Piedalās: Tautas deju ansambļi «Rotaļa» un «Zelta sietiņš»;
vidējās paaudzes deju kolektīvi «Mana Rotaļa» un «Rotaļa XO»

Ieeja bez maksas.

 
Foto: LETA

Mātes dienas koncerts «Ķiršu lietus» «Mazajā Ģildē»

11.maijā plkst.15.00. Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā Ģilde» notiks Mātes dienas koncerts «Ķiršu lietus».
Uzstājas: Ieva Kerēvica, Madars Kalniņš, Andris Grunte, Artis Orubs.
Bērnu un jauniešu vokālais ansamblis «Kolibri».
Bērnu zīmēšanas studijas izstāde «Dzintars».
Ieeja bez maksas.

 
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mātes dienas svētku koncerts «Apvij rokas...» Liepājā

11.05. plkst. 13:00 Liepājniekus un Liepājas viesus šajos sirsnīgajos svētkos sveiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālā studija «Pērlītes» (vadītāja Sondra Krauze).
Koncerta īpašie viesi - Uģis Roze un Paula Katrīna Dīringa.
Skanējumu bagātinās mūziķi Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Māris Kupčs (ģitāra), Aivars Meijers (kontrabass).


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu