Nolans: Latvija ir noticējusi, ka var uzvarēt jebkuru (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja valstsvienība sestdien izcīnīja vēsturisku uzvaru pasaules čempionātā (PČ) Minskā (Baltkrievija), sacensību atklāšanas spēlē B grupā ar 3:2 pārspējot spēcīgo Somijas valstsvienību. Mūsu komandas treneris Teds Nolans bija ļoti saviļņots par šo panākumu, tomēr atzina, ka priecāties vēl pāragri.

Noticējuši saviem spēkiem

«Pirmajā gadā nepazinu nevienu izlases hokejistu, pagājušajā sezonā daudzi vadošie spēlētāji bija savainoti, bet šogad esam sagatavojušies ļoti labi. Hokejisti ir spējuši noticēt, ka var uzvarēt jebkuru pretinieku,» pēc mača sacīja valstsvienības galvenais treneris.

«Šis tiešām ir lielisks starts,» atzina Nolans. «Tomēr pēc mača puišiem teicu, ka priecāties mēs varam tikai kādas 15 minūtes, mums šī spēle ir jāizmirst un jāgatavojas nākamajai. Atgriezīsimies viesnīcā, sakārtosim galvu, uzlādēsimies un būsim gatavi rītdienai.»

Štālam smadzeņu satricinājums

Kanādas speciālists atklāja, ka pieredzējušo aizsargu Rodrigo Laviņu nosēdinājis rezervē, jo viņš darbojies nepārliecinoši. «Viņa vietā laukumā devās Māris Jass, kurš paveica labu darbu. Esmu pārliecināts, ka Laviņš reabilitēsies un nospēlēs vēl daudz minūšu.»

Savukārt par uzbrucēja Jura Štāla piedalīšanos nākamajos mačos Nolans bija izvairīgs. «Pagaidām grūti prognozēt. Taču liekas, ka viņam ir smadzeņu satricinājums.»

Vārtos stāsies Gudļevskis

«Pret Vāciju spēlēsim savā stilā - latviešu. Un vārtu drošība, visticamākais, tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim. Darīsim līdzīgi kā Sočos, kad viens aizvada vienu spēli, bet otrs nākamo,» teica treneris.

Ar Somiju Latvija divreiz tikās gatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Abos mačos ar rezultātu 5:1 savā laukumā pārāki bija Somijas hokejisti.

Somijas valstsvienības sastāvā šobrīd pieteikti 20 spēlētāji. Komandas vadība vēl cer uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvjiem, kuriem sezona turpinās Stenlija kausa izcīņā. Lielākā daļa no sastāvā esošajiem spēlētājiem pārstāv vietējās līgas vienības.

Latvija - Somija pēdējo reizi pasaules čempionātos tikās pērn Helsinkos, kad turnīra rīkotāji uzvarēja 3:2 pagarinājumā.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs jau svētdien, tiekoties ar Vācijas izlasi. Šī mūsējiem būs ļoti svarīga cīņa.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
11.05.2014.13.45Vācija - Latvija
13.05.2014.20.45Kazahstāna - Latvija
15.05.2014.16.45ASV - Latvija
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlei ar Somiju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks, Māris Jass, Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis, Juris Štāls, Herberts Vasiļjevs, Ronalds Ķēniņš, Miķelis Rēdlihs, Zemgus Girgensons, Roberts Lipsbergs, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu