Desmit popzvaigznes, kas sāka kā fona dziedātāji (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūsdienās par popmūzikas zvaigzni iespējams kļūt diezgan ātri. Ja paveicas, protams. Jāpiesakās kādā populārā televīzijas šovā, jāiztur atlase un katru nedēļu jāzib gar acīm miljonu auditorijai. Tiksi pamanīts un uz īsu brīdi pat varēsi sajusties slavens. Tomēr popmūzikas agrīnajos gados par zvaigzni tik vienkārši nevarēja kļūt. Bija jāsāk no pašas apakšas - no koncertiem mazos klubiņos, no daudzu demo ierakstu dalīšanas pa labi un pa kreisi cerībā, ka kāds tevi pamanīs.

 
Vitnija Hjūstone
Vitnija Hjūstone Foto: REUTERS/ScanPix

Vitnija Hjūstone

Pirms kļuva par popmūzikas superzvaigzni, Vitnija Hjūstone dziedāja kā bekvokāliste pie Čakas Hānas (Chaka Khan) un dziedātāja Lū Rovlsa (Lou Rawls).

 
Meraija Kerija
Meraija Kerija Foto: REUTERS/ScanPix

Meraija Kerija

Meraija Kerija astoņdesmito gadu beigās piedziedāja salsas un popmūzikas dziedātājai Brendai Starai (Brenda Starr), kura palīdzēja Meraijai noslēgt līgumu ar «Columbia Records» bosu Tomiju Motolu.

 
Mērija Dž. Blaidža
Mērija Dž. Blaidža Foto: Reuters/Scanpix

Mērija Dž. Blaidža

Mērija Dž. Blaidža savu debijas albumu izdeva 1992. gadā, taču pirms tam ilgu laiku dziedājusi bekvokālu dažādiem ierakstu izdevniecības «Uptown Records» māksliniekiem.

 
Šēra
Šēra Foto: Reuters/ScanPix

Šēra

Pirms lielā šāviena 1965. gadā ar duetu «Sonny & Cher», Šēra dziedāja bekvokālu vairākos pazīstamos ierakstos, to skaitā meiteņu grupas «The Ronettes» slavenajā dziesmā «Be My Baby» un «The Righteous Brothers» hitā «You've Lost That Lovin' Feelin'».

 
Eltons Džons
Eltons Džons Foto: Reuters/ScanPix

Eltons Džons

Arī vairākas reizes Rīgā vaigā skatītais Eltons Džons karjeras sākumā dziedāja kopā ar mūzikas trio «The Scaffold». Viņš citiem māksliniekiem piespēlējis arī klavieres, piemēram, «The Hollies».

 
Šerila Krova
Šerila Krova Foto: Reuters/ScanPix

Šerila Krova

Dzimusi pirms 51 gada Misūri štatā trompetista un pianistes ģimenē, Šerila Krova uz lielās mūzikas skatuves parādījās 80.gadu beigās kā Maikla Džeksona fona vokāliste. Vēlāk dziedājusi bekvokālu arī Stīvijam Vonderam, Donam Henlijam un Belindai Kārlaila. Viņas debijas soloalbums «Tuesday Night Music Club» tapa 1993. gadā, otrdienās kopā sanākot mūziķu domubiedru grupai, un radās pirmie hiti «Leaving Las Vegas» un «All I Wanna Do», kas Krovai nesa arī pirmās «Grammy» balvas.

 
Pinka
Pinka Foto: REUTERS/ScanPix

Pinka

Akrobātiskā Pinka (Alecia Beth Moore) jau 13 gadu vecumā regulāri apgrozījās Filadelfijas klubu mūzikā. «Rakstīju dziesmas, dejoju, dziedāju bekvokālu,» tā kādā intervijā stāsta pati dziedātāja.

 
Gvena Stefani
Gvena Stefani Foto: Reuters/Scanpix

Gvena Stefani

Stilīgā modes dīva un grupas «No Doubt» seja Gvena Stefani (Gwen Stefani) sākumā grupā «No Doubt» dziedāja bekvokālu, taču, kad 1987. gadā grupas toreizējais solists Džons Spenss (John Spence) izdarīja pašnāvību, viņa stājās viņa vietā.

 
Džons Ledžends
Džons Ledžends Foto: REUTERS/ScanPix

Džons Ledžends

R&B dziedātājs un autors Džons Ledžends (John Legend), pirms kļuva slavens kā solomākslinieks, dziedāja bekvokālu Ališas Kīsas 2003. gada dziesmā «You Don’t Know My Name», kā arī piedziedāja tādiem reperiem kā Kanje Vests un Jay-Z.

1998. gadā viņa klavierspēle dzirdama hiphopa kolektīva «The Fugees» zvaigznes Lorinas Hilas (Lauryn Hill) albumā «The Miseducation of Lauryn Hill».

 
Luters Vandross
Luters Vandross Foto: Publicitātes foto

Luters Vandross

Luters Vandross dziedājis bekvokālu Devidam Bovijam, Betei Midlerei, Donai Samerai, Kārlijai Simonai un daudziem, daudziem citiem, līdz astoņdesmitajos gados pats kļuva populārs kā solomākslinieks. Viņa pazīstamākā dziesma ir «Never Too Much».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu