Notiks Kulakova kantātes «Mīlestībā viļņo krūts» atskaņojums (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 10. maijā, plkst.19.30 Tabakas fabrikā, Miera ielā 58, vienā koncertā uzstāsies vīru koris «Gaudeamus» grupa «Pērkons» un Rīgas vīru kori, informē koncertorganizācijas «Ave Sol» pārstāve Dace Zemzare.

Koncertā tiks atskaņota Jura Kulakova kantāte «Mīlestībā viļņo krūts». Kantātē iekļautas divdesmit gan agrāk radītas, gan arī tikko komponētas dziesmas ar komponista garam tuvā Eduarda Veidenbauma dzeju. Kulakovs atzinis, ka izjūt garīgu radniecību ar Veidenbaumu. «Apbrīnojami, ka šīs dzejas joprojām ir aktuālas un skan mūsdienīgi,» pauda komponists.

Koncertā piedalīsies grupa «Pērkons», kurā spēlēs Kulakovs, Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševičs, Juris Sējāns, Leons Sējāns un Ikars Ruņģis, kā arī vīru koris «Gaudeamus» diriģenta Ivara Cinkusa vadībā.

Ar latviešu mūziku, kā arī piedaloties kantātes «Mīlestībā viļņo krūts» atskaņojumā, koncertā būs dzirdami arī Cinkusa Rīgas vīru koru grupas kori - «Absolventi», «Silvicola», «Iustus», Rīgas Latviešu biedrības vīru koris «Latvis» un «Jaunais Rīgas vīru koris» -, kā arī vīru koris «Burinieks» no Jūrmalas un Jelgavas vīru koris «Kārkli pelēkie zied».

Koncerta īpašās viešņas būs Zane Šmite un Kristīne Kārkle-Puriņa.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu