Rīga 2017. gadā rīkos Eiropas koru olimpiādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīga 2017. gadā rīkos Eiropas koru olimpiādi, pēc tikšanās ar Pasaules koru olimpiādes rīkotāja «Interkultur» prezidentu Ginteru Titču žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Ameriks norādīja, ka tā ir liela uzticība Rīgai, bet vienlaikus arī liels izaicinājums. «Esam gatavi šīs saistības uzņemties,» uzsvēra politiķis. Pēc Pasaules koru olimpiādes, kas Rīgā notika pagājušajā gadā, esot saņemtas pozitīvas atsauksmes. Pieredze šīs olimpiādes rīkošanā tiks izmantota arī Eiropas koru sacensību organizēšanā.

Plānots, ka olimpiāde notiks 2017.gada 15.jūlijā un tajā varētu piedalīties aptuveni 200 koru, kuros dzied aptuveni 8000 dalībnieku no Eiropas, ASV, Ķīnas un citām pasaules valstīm. Olimpiādes pasākumi notiks aptuveni nedēļu.

Kā pastāstīja Titčs, kori, kuri pagājušajā gadā viesojās Rīgā Pasaules koru olimpiādes laikā, novērtēja Rīgu un sarīkotos svētkus un vēlas šeit atgriezties. Savukārt tie, kuri Rīgā vēl nav bijuši, vēlas to iepazīt.

Astotās Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags stāstīja, ka Eiropas koru olimpiāde 2017.gadā ievadīs Latvijas simtgades svētkus 2018.gadā, kā arī vairos valsts un mūsu Dziesmu svētku tradīcijas atpazīstamību. Viņš norādīja, ka koru olimpiādē galvenais ir sacensība, tādēļ tā nekādā gadījumā neaizēnos Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkus.

Eiropas koru spēļu organizatori meklēs formu, kā veidot pasākumu. «Koriem noteikti būs iespēja savstarpēji sadziedāties. Iespējams, tas notiks «Arēnā Rīga», bet lielais Mežaparka koncerts nav plānots. Labākie kori cīnīsies par Nāciju Lielo balvu. Mēs vēl izlemsim, kā tas notiks, vai kori pirms tam sacentīsies dažādās kategorijās un pēc tam nākamajā kārtā sacentīsies par Eiropas čempiona titulu,» skaidroja Vanags, norādot, ka organizatori varēs mācīties arī no Eiropas koru spēlēm, kas šogad notiks Magdeburgā.

Diriģents arī norādīja, ka nav pamata bažīties par izmaksām, kas Rīgai radīsies, organizējot Eiropas koru olimpiādi. «Dalībniekiem pašiem būs jāsedz savas izmaksas, bet, runājot par organizatoriskajām izmaksām, mēs jau pagājušajā gadā redzējām, - lai gan cilvēki bažījās, ka Pasaules koru olimpiādes organizēšana prasīs milzīgus finanšu līdzekļus, pierādījās, ka nauda nāk atpakaļ citos veidos. Tas ir tūrisms - viesnīcas, restorāni un citas izmaksas,» stāstīja Vanags.

2017. gadā Rīgā notiks trešās Eiropas koru spēles. Pirmās notika Grācā, Austrijā, 2013. gadā.

Jau ziņots, ka Ameriks šodien tikās ar Titču, lai panāktu gala vienošanos par iespēju 2017. gadā Rīgā rīkot Eiropas koru olimpiādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu