Fani: Šis būs labākais čempionāts, kāds līdz šim ir bijis (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

TVNET pirms gaidāmā pasaules hokeja čempionāta, kas norisināsies no 9. līdz 25. maijam Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, uz sarunu aicināja Latvijas hokeja fanu kluba biedrības vadītāju Jāni Barkānu. Viņš pastāstīja par līdzjutēju dzīvošanas apstākļiem mūsu kaimiņvalstī un cerībām par valstsvienības sniegumu gaidāmajā turnīrā.

Barkāns lēš, ka uz Minsku dosies ap 6000 Latvijas fanu, un mūsu izlases atbalstītāji čempionāta laikā dzīvos «Salu ciemā».

Minskā Latvijas faniem būs droši

Minskā esot laba atmosfēra un nav jāuztraucas par drošību. «Mēs esam braukuši uz «Dinamo» spēlēm. Tur nav tā kā Krievijā, tur ir laipni un solīdi,» uzskata fanu kluba vadītājs. Viņaprāt, uzmanīgākiem jābūt šoferiem, kuri brauks uz čempionātu ar automašīnām, jo Baltkrievijas ceļu policija varētu censties izspiest kādu naudu. Citādi pat neadekvātās situācijās baltkrievi cenšas izpalīdzēt ārzemniekiem.

«Tur ir ļoti tīra pilsēta. Nevar ar aliem iet pa pilsētu, bet tas ir tikai normāli,» stāsta Barkāns. Ja normāli fans uzvedīsies, nekādu problēmu viņam nebūs.

Pasaules čempionāts Minskā būšot vislētākais

Fanu kluba vadītājs domā, ka Baltkrievijā būšot vislētākais hokeja čempionāts. Tomēr dzīvošanas un pārtikas cenas uz turnīra laiku būšot palielinātas. «Dzīvokli var atrast, ja labi meklē, par 30 līdz 40 eiro diennaktī,» sacīja Barkāns. Savukārt kopējās izmaksas katram fanam būšot atkarīgas no sava budžeta, kas katram ir atšķirīgs.

Šajā pasaules hokeja čempionātā būšot mūsu valstsvienības atbalstītāji ne tikai uz pirmajām trijām spēlēm, kā tas ir bijis līdz šim iepriekšējos gadus, bet arī uz pārējām spēlēm.

«Šis būs labākais čempionāts, kāds līdz šim ir bijis, gan iespaidu ziņā, gan organizatoriski,» prāto Barkāns. Viņš uzskata, ka šajā čempionātā Latvijas izlase varētu pat sasniegt pusfinālu. «Es domāju, ka mēs varam šoreiz «izšaut» (sasniegt augstus rezultātus).»

Piektdien pulksten 23:00 mūsu izlases līdzjutēji ar fanu autobusiem izbrauks no Rīgas uz Minsku.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu