Sociālā kampaņā iedzīvotājus aicinās ziņot par būvgružotājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sociālās kampaņas «Pieķer būvgružotāju! II» laikā iedzīvotājus aicinās vākt pierādījumus par teritorijām, kur nelegāli izgāzti būvgruži, un pieķert pašus vides piesārņotājus.

Uzņēmuma «Eco Baltia grupa» pārstāve Dace Jansone informēja, ka ik gadu vidē nonāk aptuveni 100 000 tonnu būvgružu. Piesārņojums, ko rada būvgruži, kaitē cilvēkiem, videi, kā arī būtiskus zaudējumus cieš zemes īpašnieki, tostarp arī pašvaldības un valsts kopumā.

Lai aicinātu sabiedrību, viedokļu līderus, atbildīgo nozaru, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjus aktīvi piedalīties diskusijā, pievērst pastiprinātu uzmanību problēmai, kā arī meklētu tās risinājumus, otro gadu pēc kārtas «Eco Baltia grupa» rīkos sociālo akciju «Pieķer būvgružotāju! II».

Akcijas laikā cilvēki aicināti ziņot par nelegālo būvgružu izgāztuvju vietām, kas ļaus savākt nepieciešamos datus, par problēmas apjomiem. Savākto informāciju kampaņas organizētāji iesniegs Saeimas Tautsaimniecības komisijā līdz ar ieteikumiem stingrāku noteikumu izstrādāšanā būvniekiem un atkritumu apsaimniekotājiem.

Pagājušajā gadā līdzīgā akcijā iedzīvotāji uzrādīja nelegālās būvgružu izgāztuves, kur atkritumu apjoms kopumā ir vismaz 200 000 tonnu.

Sociālās akcijas atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 21. maijā, plkst.13 Ādažu novadā.

Pasākumā piedalīsies «Eco Baltia grupa» valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, AS «Latvijas Valsts meži» prezidents Roberts Strīpnieks, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe, Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova, Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS), Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu