Hokeja pavasara trakums ir klāt! (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Minskā (Baltkrievija) sākas 78. pasaules čempionāts (PČ) hokejā. Spēcīgāko komandu sabiedrībā jau 18. reizi pēc kārtas cīnīsies arī Latvijas nacionālā komanda, kas turnīru sāks dienu pēc atklāšanas mačiem. Uz turnīra norises vietu Teda Nolana vadītā vienība pacilātā noskaņojumā devās ceturtdien.

HOKEJS 2014

Pirmo reizi 16 pasaulē labākās komandas pasaules čempionātā cīnīsies Baltkrievijā. Tiesības rīkot sacensības mūsu kaimiņvalsts ieguva 2009. gadā. Kopš tā laika vairākkārt izcēlušās plašas diskusijas par Baltkrievijas spēju veiksmīgi sarīkot turnīru, piesaucot politiskās peripetijas.

Turnīrs būšot sarīkots augstākajā līmenī

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš ir kaislīgs hokeja cienītājs, gan norādījis, ka turnīrs tiks noorganizēts visaugstākajā līmenī, kliedējot visas bažas par organizatoriskajām spējām.

Trešo gadu turnīra formāts palicis nemainīgs: 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās (pa 8 komandām) un izslēgšanas spēlēm kvalificējas katras grupas četras spēcīgākās valstsvienības. Latvija čempionātā cīnīsies B apakšgrupā kopā ar Somiju, Vāciju, Krieviju, Kazahstānu, ASV, Šveici un sacensību mājinieci.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
10.05.2014.16.45Somija - Latvija
11.05.2014.13.45Vācija - Latvija
13.05.2014.20.45Kazahstāna - Latvija
15.05.2014.16.45ASV - Latvija
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Vismaz septiņas spēles katra komanda aizvadīs no 9. līdz 20. maijam, kad noskaidrosies izslēgšanas spēļu dalībnieki un izlases, kurām elites divīzija būs jāatstāj. Tās būs divas vājākās vienības.

Latvijas izlase spēlēs «Minsk Arena»

Visus priekšsacīkšu mačus Latvijas izlase aizvadīs 15 000 vietu «Minsk Arena» hallē. Otra ir arēna «Čižovka», kurā vietas ir aptuveni 8000 līdzjutējiem. Sagaidāms, ka mūsu valstsvienību klātienē atbalstīs prāvs līdzjutēju pulks, jo šogad atšķirībā no iepriekšējiem diviem gadiem, kad PČ risinājās Somijā un Zviedrijā, būs mazākas izmaksas.

Arī šogad turnīru nepārraudzīs neviens no Latvijas tiesnešiem.

Minskā nepiedalīsies liela daļa pasaules hokeja zvaigžņu. Tas skaidrojams ar šogad notikušajām olimpiskajām spēlēm Sočos, sezona turpinās (tā gan ir katru gadu) arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), hokejistiem cīnoties Stenlija kausa izcīņā. Vairāki potenciālie komandu līderi nolēmuši sadziedēt mikrotraumas, atpūsties, jo sezona spēlētājiem, kuri piedalījās Olimpiādē, bija garāka nekā citkārt.

Komandā trīs pasaules čempionātu debitanti

Nolans Latvijas sastāvu nosauca vien pāris dienas pirms turnīra sākuma. Mūsu komandā ir trīs pasaules čempionātu debitanti - vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargs Jānis Jaks un uzbrucējs Roberts Lipsbergs. Dažādu iemeslu dēļ jāiztiek bez aizsargiem Oskara Bārtuļa, Arvīda Reķa, Krišjāņa Rēdliha un uzbrucējiem Jāņa Sprukta, Mārtiņa Karsuma un Laura Dārziņa, kuri visai droši ieņemtu vietas valsts komandā. Izlases dalībnieki gan norāda, ka pašreizējais sastāvs sapulcināts konkurētspējīgs.

«Mēs neesam no tām vājākajām komandām. Mēs parādīsim savu raksturu,» pirms izlidošanas uz Minsku portālam TVNET teica uzbrucējs Miks Indrašis.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā

#PozīcijaSpēlētājsKlubs
31VārtsargsEdgars MasaļskisPoprad (Slovākija)
33VārtsargsIvars PunnenovsRappersvilas Lakers (NLA)
50VārtsargsKristers GudļevskisTampabejas Lighting (NHL)
2AizsargsRodrigo LaviņšDinamo Rīga (KHL)
11AizsargsKristaps SotnieksDinamo Rīga (KHL)
13AizsargsGuntis GalviņšStokholmas AIK (SHL)
14AizsargsJēkabs RēdlihsRīgas Dinamo (KHL)
22AizsargsMāris JassChomutov (Čehija)
32AizsargsArtūrs KuldaUfas Salavt Yulaev (KHL)
52AizsargsJānis JaksHK Rīga (MHL)
81AizsargsGeorgijs PujacsRīgas Dinamo (KHL)
3UzbrucējsJuris ŠtālsPoprad (Slovākija)
12UzbrucējsHerberts VasiļjevsKrēfeldes Pinguine (DEL)
15UzbrucējsRonalds ĶēniņšCīrihes Lions (Šveice)
16UzbrucējsKaspars DaugaviņšMaskavas Dinamo
17UzbrucējsAleksandrs ŅiživijsRīgas Dinamo (KHL)
21UzbrucējsArmands BērziņšAtiravas Beybaris (Kazahstāna)
24UzbrucējsMiķelis RēdlihsJaroslavļas Lokomotiv (KHL)
25UzbrucējsAndris DžeriņšDinamo Rīga (KHL)
28UzbrucējsZemgus GirgensonsBufalo Sabres (NHL)
29UzbrucējsRoberts LipsbergsSietlas Thunderbirds (WHL)
47UzbrucējsMārtiņš CipulisDinamo Rīga (KHL)
70UzbrucējsMiks IndrašisDinamo Rīga (KHL)
87UzbrucējsGints MeijaDinamo Rīga (KHL)
90UzbrucējsKoba JassByli Tygr (Čehija)

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Uz Minsku dodas arī «TVNET Sports» žurnālists Edgars Gaross. Viņš ik dienas informēs par aktuālākajiem notikumiem turnīrā, īpaši Latvijas komandas nometnē. Speciāli pasaules čempionātam veidotā sadaļā HOKEJS 2014 būs atrodami spēlētāju un treneru komentāri, jaunumi no treniņiem, kā arī cita svarīga informācija.

Vairāki bukmeikeru kantori Latvijas izlasei neprognozē iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Par galvenajām favorītēm tiek uzskatītas Kanādas, Krievijas un Zviedrijas izlase.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu