Rīgā atklāj «Praida namu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Pirmdien Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā, tika atklāts «Praida nams» jeb «Pride house», kas «EuroPride 2015 - Rīga» laikā kalpos kā informācijas un kultūras centrs un pulcēšanās vieta organizatoriem, brīvprātīgajiem, aktīvistiem, «EuroPride 2015 - Rīga» viesiem un visiem, kurus interesē «EuroPride 2015». pasākumi.

Svinīgā atklāšanas ceremonijā Kaņepes Kultūras centrā tika pacelts varavīksnes karogs.

Jau ziņots, ka Rīgas domē 20. jūnijā lesbiešu, geju, biseksuāļu un viņu draugu apvienība «Mozaīka» no plkst.13 līdz plkst.18.30 pieteikusi gājienu un sapulci pie Vērmanes dārza.

Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts «veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju». Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu