Krievijā netiks veikta Ņemcova slepkavības parlamentārā izmeklēšana

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Krievijas parlamenta apakšnama - Valsts domes - vadība atteikusies veikt opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavības parlamentāro izmeklēšanu, paziņoja deputāts Dmitrijs Gudkovs.

«Atteikums motivēts ar visām dzīves situācijām noderīgo dežūrfrāzi: «Konkrētu personu vainas noskaidrošana noziegumu pastrādāšanā nevar būt parlamentārās izmeklēšanas objekts»,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja deputāts.

Parlamentārā izmeklēšana ir Valsts domes īstenots kontroles elements, kas ir nepieciešams, lai izmeklēšanas rezultāti raisītu pilsoņos uzticību, skaidroja Gudkovs.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Saistībā ar apsūdzībām politiķa slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona «Sever» komandiera vietnieks Zaurs Dadajevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu