Ar izstādes palīdzību tiek lauzti stereotipi par māmiņām (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

7.maijā tirdzniecības centra «Spice» otrajā stāvā tika atklāta īpaša fotoizstāde «Laimīga mamma - laimīgs bērns!». Astoņpadsmit dažādās, individuālās lielformāta fotogrāfijās aplūkojama divdesmit viena mamma un viņu bērni.

Fotoizstādes galvenā ideja ir lauzt stereotipu, ka būt mammai nozīmē sēdēt mājās un audzināt bērnu, bet savus sapņus atstāt pagātnē, jo pēc bērna dzimšanas visas iespējas gūt panākumus jebkādā karjeras jomā ir beigušās.

Fotogrāfijās ir aplūkojama vesela divdesmit viena mamma, ikviena no viņām lieliski, harmoniski spēj apvienot mātes pienākumus ar panākumiem visdažādākajās karjeras jomās.

Piepildot savus individuālos mērķus mamma ir laimīga, bet, ja laimīga ir mamma, laimīgs ir arī bērns.

Fotogrāfijās ir redzamas mātes stilistes, uzņēmējas, tērpu dizaineres, interjera dizaineres, veikalu īpašnieces.

Stereotipu laušanas akciju fotogrāfijās īstenoja fotogrāfs Māris Kiseļovs, kurš pats nespēja ierasties uz pasākumu, jo viņa jaunākais bērns fotogrāfu aplipināja ar vējbakām un māksliniekam bija jāpaliek mājās un jāārstējas.

Pasākumu vadīja jaunā māmiņa, raidījuma «Kinomānija» vadītāja Anna Rozīte, kura smejoties pavēstīja, ka foto projekta ietvaros ir piedzimuši veseli četri mazuļi.

Kā jau jauno māmiņu un bērnu pasākumā, lielu uzmanību sievietes pievērsa faktam, ka tieši 7.maijā Rīgā piedzimuši pirmie šā gada trīnīši, skaistais, īpašais fakts saņēma veselu aplausu vētru.

Lielākā daļa māmiņu, kuras veiksmīgi darbojas savos biznesos un audzina bērnus, apmeklēja svinīgo izstādes atklāšanu un ieradās kopā ar saviem mazuļiem.

Šis bija vakars, kad bērni ar vecākiem lieliski pavadīja laiku kopā un iepazinās ar citām māmiņām.

Mazie pasākuma apmeklētāji sajūsminājās par rozā un zaļiem baloniem, bet pasākuma pieaugušie viesi vakara atslodzei nobaudīja kādu šampanieša glāzi, vai tasi kafijas. Viesiem bija iespēja priecēt savas acis, vērojot jauno balerīnu sagatavotu priekšnesumu.

Pasākumu apmeklēja tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā dziedātāja Katy Tindemark, uzņēmēja Marika Ģederte, topošo vecāku nodarbību vadītāja Katrīna Puriņa, televīzijas seja Agnese Drunka, un kur nu bez kāda sabiedrībā zināma tēta, pasākumu apmeklēja arī grupas «Gain Fast» solists Kaspars Zlidnis.

Izstāde ir lieliska izklaide, uz kuru brīvdienās aizvest savu māmiņu vai doties kopā ar bērniem.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu