Laikraksts: Vācijas izlūkdienests palīdzējis ASV atrast bin Ladenu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas izlūkdienests ir palīdzējis ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) atrast teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu, svētdien ziņoja Vācijas laikraksts «Bild am Sonntag».

Vācijas ārējās izlūkošanas dienests BND sniedza CIP slepenu informāciju par to, ka bin Ladens slēpjas Pakistānā, izmantojot no Pakistānas drošības dienestiem iegūtu informāciju.

Laikraksta citēta anonīma ASV izlūkdienestu amatpersona atzina, ka BDN sniedza «fundamentāli nozīmīgu» informāciju.

Pakistāna ir noliegusi, ka tā ir zinājusi, ka bin Ladens dzīvoja tās teritorijā, vai arī tai ir bijusi iepriekš zināma informācija par ASV īpašo uzdevumu vienības operāciju, kurā viņš 2011.gadā tika nogalināts.

Laikrakstā arī norādīts, ka BDN izmantoja savu Vācijas federālās zemes Bavārijas dienvidos esošo Bādaiblingas noklausīšanās staciju, lai uzraudzītu telefonsarunas un e-pasta ziņojumus, tādejādi nodrošinot ASV slepeno operāciju bin Ladena nogalināšanai.

Jau ziņots, ka BDN ir iesaistīts spiegošanas skandālā Vācijā, un ir ievērojami ierobežojis sadarbību ar ASV Nacionālās drošības aģentūru (NSA), tā reaģējot uz skandālu saistībā ar to iespējamo kopīgi veikto Eiropas valstu amatpersonu un kompāniju izspiegošanu.

Bin Ladens tika nogalināts 2011.gada maijā Pakistānā ASV īpašo spēku operācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu