Znaroks: Šī mums bija ļoti smaga spēle

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules čempionāta pusfināla spēle bija ļoti smaga, tomēr Krievijas valstsvienība spējusi koncentrēties līdz beigām, uzskata tās galvenais treneris, Latvijas speciālists Oļegs Znaroks.

Sestdien notikušajā pusfināla mačā pašreizējā pasaules čempione Krievija, ko trenē Znaroks un Harijs Vītoliņš, pēdējā trešdaļā salauza ASV pretestību un triumfēja ar 4:0.

«Šī mums bija ļoti smaga spēle. ASV spēlēja tiešām labi,» pēc dueļa pauda Znaroks. «Par laimi spējām koncentrēties līdz beigām un guvām trīs vārtus trešajā trešdaļā, bet punktu pielikām ar ripas raidījumu tukšos vārtos. Uzskatu, ka šī bija tiešām laba spēle.»

«Šī bija laba spēle, jo vēl trešā trešdaļa iesākās ar rezultātu 0:0. Abām komandām bija iespējas, bet vārtsargi spēlēja tiešām labi,» teica ASV izlases galvenais treneris Tods Ričardss. «Šī bija ātra un fiziska spēle. Esmu vīlies par zaudējumu, bet tiešām lepns par to kā spēlējām pret spēcīgo Krievijas izlasi.»

Otrajā pusfināla mačā Kanāda ar 2:0 pieveica sacensību saimnieci Čehiju.

«Čehija spēlēja kā bijām domājuši. Viņi mums lika pirmās 5-7 minūtes daudz slidot, bet labi, ka vārtsargs Maiks Smits tajā laikā veica vairākus ripas tvērienus, kas mums ļāva ieiet spēlē,» teica Kanādas izlases galvenais treneris Tods Maklelans. «Šī bija smaga spēle, tomēr radījām vairākas iespējas un izvirzījāmies vadībā.»

«Sākām spēli tiešām labi, palikām Kanādu zem spiediena un radījām vairākas lieliskas iespējas. Tomēr pēc tam pieļāvām lielu kļūdu, kas diemžēl mums maksāja vārtu zaudēšanu un vadību pretiniekam,» pauda Čehijas izlases galvenais treneris Vladimīrs Rūžička. «No tā brīža Kanāda pārņēma iniciatīvu. Otrajā trešdaļā, neskatoties uz mūsu centieniem, Kanāda guva vēl vienus vārtus un pēc tam nosargāja savu vadību ar tiešām labu aizsardzību.»

Kā zināms, pasaules čempionāta finālspēle starp Krieviju un Kanādu svētdien Prāgā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Finālcīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV3 un TV5.

Kanāda par pasaules čempioni pēdējo reizi kļuva 2007.gadā, pēc tam divus gadus pēc kārtas iegūstot sudrabu. Pēc 2009.gada tā vairs nav spēlējusi planētas meistarsacīkšu finālā.

Savukārt pašreizējā pasaules čempione Krievija turnīra finālu sasniegusi otro reizi pēc kārtas un trešo pēdējos četros gados. Pēdējos divos gadījumos, kad krievi spēlējuši finālā, viņiem izdevies izcīnīt zeltu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu