Muzeju naktī Saeimu apmeklējuši teju 3500 cilvēku

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Muzeju naktī Saeimu apmeklējuši teju 3500 cilvēku, aģentūru BNS informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas nams interesentiem bija atvērts līdz pusnaktij. Parlamentā bija iekārtota arī ekspozīcija «Rainis un Aspazija. Ideja par stipru valsti» par dzejnieku devumu Latvijas valsts veidošanā.

Sarkanajā zālē bija apskatāmas dzejnieku personīgās mantas, mēbeles, pieraksti un citas tā laika liecības, kā arī tika lasīti fragmenti no uzrunām Satversmes sapulcē. Bija aplūkojamas vēsturiskās fotogrāfijas, kurās iemūžināta Raiņa politiskā darbība, bet Dzeltenajā zālē atskaņoja ierakstus ar Aspazijas stāstījumu.

Aspazija bija viena no sešām Satversmes sapulcē ievēlētajām deputātēm, kura aktīvi debatēja no tribīnes par Latvijas nākotnei svarīgiem jautājumiem, dedzīgi aizstāvēja sieviešu tiesības un Latvijas tautai nemitīgi atgādināja par kultūras nozīmi. Savukārt Rainis, kurš pēc izglītības bija jurists, deputāta amatu pildīja no 1920. līdz 1929.gadam. Dzejnieks aktīvi aizstāvēja tautas pašnoteikšanās ideju, kā arī piedalījās Latvijas Republikas Satversmes izstrādāšanā.

Saeimas nams Muzeju naktī apmeklētājiem durvis vēra jau sesto gadu pēc kārtas, un līdzās tematiskajai ekspozīcijai apmeklētāji, kā ierasts, varēja apskatīt arī parlamenta telpu interjeru un Sēžu zāli.

Jau ziņots, ka Muzeju nakts šogad pagāja Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas zīmē, kad akcijas dalībnieki Raiņa un Aspazijas darbos meklēja aktuālākos motīvus, lai popularizētu kultūras mantojumu. Muzeju naktī piedalījās 136 muzeji un 34 citu profilu institūcijas visā Latvijā. Muzeju nakts notika jau 11.reizi.

Kultūras ministrija datus par apmeklētāju skaitu sola pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu