Eirovīzijā pusfinālā izsvilpj Krievijas pārstāves (43)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirovīzījas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā Kopenhāgenā 10 000 skatītāju lielā auditorija izsvilpusi Krievijas pārstāves māsas Tolmačovas. 17 gadus vecās dvīnes izvairījās no mediju jautājumiem par Krievijas politiku un lomu nesenajos notikumos Ukrainā.

Dziesma «Shine» «aicina visu pasauli izrādīt mīlestību», norādīja māsas Tolmačovas. «Dzīvot uz robežas / Tuvāk noziegumam, / Pārkāpt līniju pa solim vien,» vēsta dziesmas teksts.

Turpretī Ukrainas pārstāve Eirovīzijā Marija Jaremčuka daudz brīvāk runāja par notiekošo Ukrainā. «Ukrainā valdīja šoks. Godīgi sakot, man bija ļoti grūti sagatavoties, jo uz mums visiem tas atstājis iespaidu,» viņa sacīja preses konferencē Kopenhāgenā. «Es centīšos pierādīt, ka ukraiņi ir stipra tauta un konflikti beidzas, bet mūzika paliek. Es ceru, ka Ukraina sāks jaunu dzīvi un varēs pāršķirt jaunu lappusi.»

Politiskie notikumi vienmēr bijuši nozīmīgi popmūzikas dziesmu konkursā, kurā valstis balso viena par otru.

2009.gadā pēc Krievijas iebrukuma Gruzijā valsts vēlējās piedalīties konkursā ar satīrisku dziesmu «We don't wanna Put In», taču rīkotāji iebilda pret spēcīgo politisko zemtekstu. Galu galā Gruzija no konkursa izstājās.

Taču konkursantu izsvilpšana tiešraidē ir reta parādība, norāda Eirovīzijas eksperts Evans Spenss.

Tikmēr Eirovīzijas rīkotāji norādīja, ka no Krimas nākušos balsojumus pieskaitīs Ukrainai, kaut arī teritoriju anektējusi Krievija. «Krimu apkalpo ukraiņu telekomunikāciju kompānija,» sacīja pasākuma organizētāji. «Tāpēc šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā tas [balsojuma rezultāts] tiks pieskaitīts Ukrainas balsojumam.»

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvji finālam nekvalificējās.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu