Šķēle: Lai komentētu digitālās televīzijas lietu, jāsagaida pilns tiesas spriedums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tā kā Rīgas apgabaltiesa šodien pasludinājusi saīsināto spriedumu digitālās televīzijas krimināllietā, patlaban izveidojušos situāciju vēl ir pāragri komentēt, atzina ekspolitiķis Andris Šķēle, kuram šajā lietā ir liecinieka statuss.

«Patlaban droši vien jāgaida pilns tiesas spriedums, lai varētu sniegt jebkādus objektīvus komentārus par šo lietu,» norādīja Šķēle.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atzīt par vainīgiem 12 digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos, septiņiem no viņiem piespriežot reālu cietumsodu, bet sešiem nosakot naudas sodus. Piecas personas attaisnotas un viena atbrīvota no kriminālatbildības.

Bijušā premjera un Tautas partijas (TP) dibinātāja Šķēles ģimenes firmas SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» finanšu konsultantam Harijam Krongornam piespriesta trīs gadu brīvības atņemšana, sodā ieskaitot cietumā pavadītos trīs mēnešus.

Savukārt Šķēles kādreizējam biroja vadītājam, polittehnologam Jurģim Liepniekam tiesa kā galīgo sodu noteica naudas sodu 200 minimālo mēnešalgu jeb 72 000 eiro apmērā. Tāpat no Liepnieka valsts labā piedzīti 16 470 eiro.

Digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra un «Kempmayer Media Limited» meitasfirmas «Kempmayer Media Latvia» vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu