Bijušie «Kempmayer Media Latvia» valdes locekļi Svārspstons un Zips pārsūdzēs spriedumu digitālās TV lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušie «Kempmayer Media Latvia» valdes locekļi Jānis Svārspstons un Jānis Zips pārsūdzēs tiesas piespriestos cietumsodus un naudas sodus digitālās televīzijas lietā.

Svārspstona un Zipa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka spriedums tiks pārsūdzēts. No vienas puses, tiesa individuāli ir vērtējusi katra apsūdzētā lomu, taču, no otras puses, tiesa nav ņēmusi vērā Rozenberga argumentus.

Rozenbergs arī uzskata, ka pēc septiņu gadu tiesas procesa tiesai nevajadzēja piemērot brīvības atņemšanas sodu.

Jau ziņots, ka bijušajam «Kempmayer Media Latvia» valdes loceklim Jānim Zipam tiesa noteikusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un naudas sodu 25 200 eiro apmērā. Bijušajam «Kempmayer Media Latvia» valdes loceklim Jānim Svārpstonam piespriests trīs gadu cietumsods, kā arī naudas sods 25 200 eiro apmērā. Tieši Svārpstonam piemērots vislielākais sods.

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atzīt par vainīgiem 12 digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos, septiņiem no viņiem piespriežot reālu cietumsodu, bet sešiem nosakot naudas sodus. Tikmēr piecas personas attaisnotas un viena atbrīvota no kriminālatbildības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu