Iemēģinot Eirovīzijas skatuvi Aminatas dziedājums pieceļ kājās sanākušos vērotājus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Vakar, «Wiener Stadthalle» arēnā, Latvijas pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Aminata pirmo reizi kāpa uz lielās skatuves. Jau pirmajā dienā viņa tik ļoti sajūsmināja auditoriju, ka oficiālajā preses konferencē žurnālisti pēc viņas uzstāšanās cēlās kājās un skaļi aplaudēja.

Kā atzīst starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa organizatori – tāda atzinība no mediju puses ir ļoti liels retums. Aminatas dziesmas kvalitāte un priekšnesuma iecere ir izpelnījusies arī lielu atzinību no Eirovīzijas producentu un tehniskā personāla puses.

«Mēģinājums bija lielisks! Mani ļoti iedvesmo cilvēki, kas strādā pie šova radīšanas, viņi ir ļoti atsaucīgi, profesionāli un pretimnākoši. Tomēr pagaidām vēl esam tikai starta punktā, jo īstā enerģijas apmaiņa ar publiku un priekšnesuma apjoms būs tad, kad zālē būs skatītāji. Tomēr esmu ļoti gandarīta par pirmās dienas izdarīto darbu, jo sākums ir ļoti daudzsološs,» aizrautīgi stāsta Aminata.

Šobrīd Latvijas pārstāves darba kārtība konkursā ir ļoti saspringta, bet šā gada Eirovīzijas radošā komanda ir ļoti profesionāla un visi komandas dalībnieki strādā ar pilnu atdevi, lai sasniegtu labākos iespējamos rezultātus. Īpaši tiek domāts par priekšnesumu, lai to padarītu atšķirīgu no pārējiem konkursantiem un atmiņā paliekošu, kā arī vēl vairāk izceltu Aminatas dziesmas «Love Injected» spēcīgo muzikalitāti.

Aminatas priekšnesuma mākslinieciskā direktore ir starptautiski atzītā Nikolīne Refsinga (Nicoline Refsing). Viņa ir īpaši specializējusies ikoniska dizaina un vizuālā koncepta radīšanā dažādiem gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem, tostarp radošā direktore lielākajiem Anglijas televīzijas šoviem «The Brit Awards», «The National Television Awards» un «The National Movie Awards», kā arī veidojusi skatuves noformējumu tādām starptautiski pazīstamām mūzikas pasaules zvaigznēm kā One Direction, Amy Winehouse, Cheryl Cole, Coldplay, Duffy un citiem.

Viņa uzskata, ka Aminata ir atšķirīga un spoža skatuves māksliniece. Veidojot viņas skatuves noformējuma konceptu Nikolīne vēlējās saglabāt dziedātājas neatkārtojamo tēlu un padarīt to pēc iespējas spēcīgāku un spilgtāku. «Es domāju, ka šīs dienas mēģinājums parādīja patieso Aminatas unikalitāti. Turklāt ir ļoti patīkami, ja visi darbojas kā viena komanda, atbalstot mūsu idejas un ieceres, lai Aminatas priekšnesums būtu patiešām kas īpašs Eirovīzijas finālā Vīnē,» norāda N. Refsinga.

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60.reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvija ar Aminatas izpildīto «Love Injected» piedalīsies otrajā pusfinālā 21. maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru.Aminatai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu