Muzeju naktī sāks akciju «Rainis un Aspazija klauvē!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muzeju naktī, 16.maijā, tiks sākta jauna akcija «Rainis un Aspazija klauvē!», visas vasaras garumā rosinot apciemot ne tikai jubilāru Raiņa un Aspazijas, bet arī citu Latvijas rakstnieku, literātu un kultūras darbinieku memoriālos muzejus, gūstot iespēju akcijas noslēgumā saņemt balvas.

Kā informēja akcijas organizatoru pārstāve Nora Rieksta, akcija papildina Memoriālo muzeju apvienības Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadā rīkoto ceļojumu ciklu ar tādu pašu nosaukumu - «Rainis un Aspazija klauvē!».

Līdz šim jau notikuši ceļojumi «Raiņa un Aspazijas Rīga», kā arī «Raiņa un Aspazijas Jelgava un Zaļenieki». Rudenī plānotas vēl divas izglītojošas ekskursijas - 5.septembrī pa Raiņa un Aspazijas vietām Sēlijā un Latgalē, bet 3.oktobrī uz Jūrmalu.

Akcija «Rainis un Aspazija klauvē!» norisināsies no 16.maija līdz 15.augustam, bet balvu saņēmēji tiks izlozēti Raiņa 150.dzimšanas dienā - 11.septembrī. Laimētāji varēs saņemt gan vērtīgas grāmatas, gan teātra un koncertu biļetes, muzeju apmeklējumu brīvbiļetes, suvenīrus un citus labumus.

Lai piedalītos akcijā, līdz augusta vidum jāpaspēj apmeklēt vismaz seši akcijā iesaistītie rakstnieku muzeji. Muzeju naktī un visā akcijas laikā šajos muzejos varēs saņemt kartītes, kurās visas vasaras garumā jāsakrāj sešu unikālo zīmogu atzīmes. Aizpildītā kartīte, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, jāatstāj muzejā, kur saņemts pēdējais zīmogs.

Īpašo zīmogu akcijas laikā varēs saņemt arī grāmatu un kultūrpreču mājā «NicePlace Mansards». Vienā kartītē nedrīkst būt divi vienādi zīmogi, arī tad, ja viens un tas pats muzejs vasaras laikā apmeklēts vairākas reizes.

«Vasara ir atvaļinājumu un ceļojumu laiks. Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā aicinām doties ciemos un brīvdienu plānus apvienot ar ceļojumu uz kādu no Latvijas dižgaru muzejiem, iepazīstot gan viņu literāro devumu, gan dabas un kultūras bagātības visos novados. Akcijā īpaši aicinām piedalīties ģimenes ar bērniem un novērtēt muzeju īpašo piedāvājumu mazajiem apmeklētājiem,» rosina akcijas rīkotāji no Memoriālo muzeju apvienības.

Akcijas laikā apmeklētajos muzejos uzņemtās fotogrāfijas aicinām publicēt sociālajos tīklos, pievienojot tās arī Raiņa un Aspazijas kontam «Facebook» - «https://www.facebook.com/rainisaspazija»- un «Twitter «- «@RainisAspazija».

Akcijā «Rainis un Aspazija klauvē!» piedalās Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs «Riekstiņi» Neretā, Viļa Plūdoņa memoriālais muzejs «Lejenieki» Bauskas novada Ceraukstes pagastā, Vecpiebalgā Kārļa Skalbes muzejs «Saulrieti», Brāļu Kaudzīšu memoriālais muzejs «Kalna Kaibēni» un Antona Austriņa memoriālais muzejs «Kaikaši» Vecpiebalgā, Emīla Dārziņa un Jāņa Sudrabkalna memoriālais muzejs «Jāņaskola» Jaunpiebalgas pagasta Jaunpiebalgas novada Abrupē, Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs «Kalāči» Priekuļu novada Liepas pagastā, Druvienas Vecā skola-muzejs Gulbenes novada Druvienas pagastā, Bārdu dzimtas memoriālais muzejs «Rumbiņi» Limbažu novada Katvaru pagastā, Rūdolfa Blaumaņa memoriālais muzejs «Braki» Ērgļos.

Pasākumā iesaistījies arī Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs, Franča Trasuna muzejs «Kolnasāta» Sakstagalā, Rēzeknes novadā, Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis-muzejs Rīgā, Aspazijas māja Dubultos, Kubalu skola-muzejs, Sausteres ciemā, Dundagas novadā, Pastariņa muzejs, «Bisnieki» Tukuma novada Dzirciemā, Džūkstes Pasaku muzejs, Durbes pils, Rakstnieka Herberta Dorbes muzejs «Senču putekļi» Ventspilī, Roberta Mūka muzejs Riebiņu novada Galēnos, Jāņa Akuratera muzejs Rīgā, Krišjāņa Barona muzejs Rīgā, Raiņa muzejs «Jasmuiža» Preiļu novada Aizkalnē, Raiņa māja Berķenelē, Daugavpils novada Kalkūnes pagasta Birkineļos, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs Rīgā, Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā, Andreja Upīša memoriālmāja Skrīveros, Ojāra Vācieša muzejs Rīgā, Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs Jelgavā, Jūrmalas pilsētas muzejs un grāmatu un kultūrpreču māja «NicePlace Mansards».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu