«Melo-M» piedāvā jaunu videoklipu «Forest Lights»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Čellu trio «Melo-M» šonedēļ skatītāju vērtējumam nodevis savu jaunāko videoklipu «Forest Lights» no kolektīva jaunākās mūzikas programmas «From Forest We Come». Videoklipa izveidē «Melo-M» mūziķi sadarbojās ar filmu studiju «Rafa», režisoru un operatoru Ivo Skanstiņu un producentu Vigo Zaļaiskalnu.

Ievērojot «Melo-M» jaunās oriģinālmūzikas programmas koncepciju, kurā visi skaņdarbi veltīti meža tēmai, videoklipā liela loma ir ne vien mūzikai un grupas mūziķiem, bet arī apkārtējai videi un tās noformējumam.

«From Forest We Come» ir «Melo-M» jaunākā mūzikas programma, kuras pamatā ir Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas. Auzānam ir liela komponista pieredze, gan rakstot mūziku teātra izrādēm «Piafa», «M Butterfly», «Pīters Pens» un «1984», gan komponējot tēmas kinofilmām. Līdz ar to jaunajā programmā ieskanas arī daži pazīstami motīvi.

Šī mūzikas programma savu pirmatskaņojumu piedzīvoja pērnā gada nogalē lielkoncertā Rīgas Kongresu namā un kopš tā laika guvusi lielu klausītāju atzinību un interesi ne vien daudzviet Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Programma, kurai latviešu valodā dots nosaukums «No meža mēs nākam», ir muzikāls stāstījums par mežu, no kura, iespējams, nākusi koksne «Melo-M» čelliem – cauri gadalaiku maiņām, dabas stihijām un klimata kaprīzēm, skatot meža iemītniekus un notikumus biezoknī līdz mežcirtēja satikšanai un atdzimšanai mūzikas instrumenta veidolā. Visi šie notikumi, sajūtas un noskaņas atbalsojas jaunos un īpaši komponētos skaņdarbos trīs čellistu izpildījumā.

Mūzikas ierakstā un video videoklipā piedalās «Melo-M» čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu