Biogrāfiskas filmas par slaveniem māksliniekiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdienās, 11. un 18. maijā, LTV1 piedāvās biogrāfiskas spēlfilmas, kas veltītas māksliniekiem un viņu grūtajām izvēlēm starp daiļradi un privāto dzīvi.

Svētdien, 11. maijā, pulksten 21.40, LTV1 demonstrēs dāņu režisora Billes Augusta filmu par gleznotāju Mariju Krojeri («Marija Krojere», 2012). Savukārt svētdien, 18. maijā, pulksten 21.40, rādīs telekompānijas BBC filmu «Bērtons un Teilore», kas galvenās lomas atveidotājai Helēnai Bonemai Kārtere sagādāja «Golden Globe» nomināciju.


Spēlfilma «Marija Krojere» aplūko tādus jautājumus kā sievietes-mākslinieces loma ģimenē un viņas radošās personības attīstība. Gleznotāju Mariju Krojeri uzskata par vienu no skaistākajām sievietēm 19. gadsimta nogales Eiropā. Viņa ir precējusies ar pasaulslaveno mākslinieku Pederu Severīnu Krojeru, un no ārpuses pāris šķiet apskaužams – talants, atzinība, smalka sabiedriskā dzīve. Tomēr patiesībā viņu dzīve ir īstākā elle – Krojers cieš no maniakālās depresijas un lēkmju brīžos pazemo Mariju un abu meitu. Dzīve slavenā vīra ēnā neļauj attīstīties Marijas talantam un, lai gan ilgu laiku Marija cenšas noturēt ģimeni kopā, sieviete jūt, ka lēnām iet bojā.

Biogrāfiska pasaka par visslavenāko Holivudas aktieru pāri - Ričardu Bērtonu un Elizabeti Teilori ataino 1983. gada notikumus, kad leģendārais aktieru duets gatavojas lomām Noela Kovarda komēdijā «Privātās dzīves». Izrāde ir stāsts par pāra privātajām attiecībām, un, protams, skatītājus vilina iespēja redzēt uz skatuves iespēlētus skandalozā pāra konfliktus. Vai šī būs kārtējā reize, kad abi satuvināsies un atkal apprecēsies?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu