Divi Jāgra vārti ieved mājinieci Čehiju pasaules čempionāta pusfinālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempionātā (PČ) hokejā ceturtdien Prāgā mājinieku Čehijas izlases labā divus vārtus guva pieredzējušais Jaromīrs Jāgrs, sekmējot savas komandas uzvaru ceturtdaļfinālā ar rezultātu 5:3 pret Somijas valstsvienību.

Pirmā perioda vidū Jans Kovāržs izvirzīja Čehijas izlasi vadībā, taču trešdaļas beigu daļā neizšķirtu panāca Tuomu Rūtu.

Jusi Jokinens otrā perioda sākumā izvirzīja 2:1 priekšā Somijas izlasi, bet turpinājumā skaitliskajā vairākumā vārtus guva Jāgrs.

Otrā perioda beigu daļā Kovāržs atguva čehiem vadību, panākot 3:2 mājinieku labā.

Trešās trešdaļas ievadā neizšķirtu panāca Aleksandrs Barkovs.

Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Jāgrs atguva vadību čehiem. 43 gadus vecais uzbrucējs guva otros vārtus mačā un sestos visā turnīrā.

23 sekundes pirms mača beigām Vladimirs Sobotka ieraidīja ripu tukšos somu vārtos, kad vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Čehijas izlase pusfinālā spēlēs pret Kanādu, kas ceturtdaļfinālā ar 9:0 sagrāva Baltkrievijas hokejistus.

Jau ziņots, ka Krievijas izlase ceturtdaļfinālā ar 5:3 uzveica Zviedrijas valstsvienību un PČ pusfinālā spēlēs pret ASV, kas ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Šveici.

Pagājušajā gadā PČ notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Pasaules čempiona titulu izcīnīja treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase, kas finālā ar rezultātu 5:2 uzveica Somiju, bet bronzu ieguva Zviedrija, kas ar 3:0 pārspēja Čehiju.

Latvijas izlase šogad PČ ieguva 13.vietu, kas ir atkārtots sliktākais rezultāts. Valstsvienība čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, turpinājumā ar 2:1 papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, ar 2:1 tika atzīts Vācijas hokejistu pārākums, kam sekoja uzvara ar 2:1 pagarinājumā pret Austriju un ar 2:3 zaudējums pēcspēles metienos pret Franciju.

Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei bija izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10.vietu, bet komandai bija jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

PČ elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

Austrija finišējusi pēdējā vietā A grupā (15.vietā PČ), līdz ar to nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā, savukārt B grupā pēdējā (16.vietā PČ) palika Slovēnijas izlase, kuras galvenais treneris Matjažs Kopitars pēc turnīra atkāpās no amata.

I divīzijas turnīrā vietu nākamgad PČ elitē nopelnījuši Kazahstānas un Ungārijas hokejisti.

PČ elites divīzijā nākamgad notiks Krievijā.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu