Aminata Austrijā. 1. diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eirovizija.lv

Katru dienu līdz pat 21. maija pusfinālam Vīnē mūsu Eirovīzijas delegācija mūs iepazīstinās ar Aminatas gaitām Austrijā. Foto un aprakstiem iespējams sekot līdzi mājas lapā www.eirovizija.lv. Lūk, pirmais ieraksts dienasgrāmatā!

Dienasgrāmata. Pirmā diena Vīnē (13. maijs)

Mums visiem ir viens mērķis - nest Latvijas vārdu pasaulē un sasniegt virsotnes. Vai tā ir Eirovīzijas komanda ar Aminatu vai mūsu pludmales volejbola čempioni Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kurus satikām lidostā Rīgā. Viens otram novēlējām veiksmi un devāmies ceļā. Katrs ar cerībām uz uzvaru.

Foto: eirovizija.lv

Vīnē esam mazāk par 24 stundām, bet jūtam, ka Austrija ļoti gaida viesus un konkursa dalībniekus. Krāsaini videoekrāni, reklāmu stendi, īpaši suvenīri, sabiedriskā transporta noformējums rada atmosfēru pilsētā un ik uz soļa atgādina, ka Eirovīzija ir sākusies.

Mūsu pirmās dienas spilgtākās atmiņas bija Aminatas negaidītā iepazīšanās ar viņas priekšnesuma māksliniecisko direktori Nikolīni Refsingu (Nicoline Refsing). Viņa ir īpaši specializējusies ikoniska dizaina un vizuālā koncepta radīšanā dažādiem gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem, tostarp radošā direktore lielākajiem Anglijas televīzijas šoviem The Brit Awards, The National Television Awards un The National Movie Awards, kā arī veidojusi skatuves noformējumu tādām starptautiski pazīstamām mūzikas pasaules zvaigznēm kā One Direction, Amy Winehouse, Cheryl Cole, Coldplay, Duffy un citiem. Aminata ar Nikolīnu iepazinās ātrāk, nekā bija ieplānots. «Viesnīcas numuriņā izdzirdēju skanam manu dziesmu. Domāju, ka blakus kāds no mūsu komandas smeļas enerģiju pēc nogurdinošā ceļa, tāpēc uzvilku čības un gāju ciemos. Liels bija mans pārsteigums, kad istabas durvis atvēra smaidīga dāma - iepazīstoties, izrādījās, ka tā ir Nikolīna. Nedomāju, ka tā ir nejaušība, ka tieši dziesma Love Injected mūs sasauca šajā rītā vienu pie otras,» teic Aminata.

Ceturtdien Aminata dosies uz Eirovīzijas galveno notikuma vietu Wiener Stadhalle, lai pirmo reizi kāptu uz Eirovīzijas konkursa skatuves. Jau trešdien sniegtas pirmās intervijas un iepazīti daži konkursa dalībnieki, bet līdz šim piedzīvotais saucams par klusumu pirms vētras, kuru Aminata konkursa laikā ir gatava radīt skatītāju emocijās, sniedzot neaizmirstamu priekšnesumu Eirovīzijā.

Dienas apskatu sagatavoja: Zane Gargažina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu