Reiniks atgriežas uz teātra skatuves (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

11. maijā Nacionālajā teātrī piecu gadu jubileju piedzīvos komēdija «Kailie brieži» - viena no populārākajām un pieprasītākajām izrādēm Latvijā. Skatītājiem šī būs unikāla iespēja atkal redzēt uz skatuves arī iestudējuma sākotnējā sastāva dalībnieku – Lauri Reiniku!

Iestudējumu «Kailie brieži» pelnīti var dēvēt par leģendāru. Pirmizrādes gadā tā neapšaubāmi bija Latvijas populārākā teātra izrāde, jo vēstīja par to, ka pat visgrūtākajā situācijā (2009.gadā krīze bija pašā plaukumā) gara spēks palīdz tikt garā ar jebkuru problēmu. Arī pēc pieciem gadiem publikas interese par šo izrādi nemazinās, par ko liecina vienmēr pilnībā izpārdotās zāles.

11.maijā vienlaicīgi ar izrādes jubileju savu dzimšanas dienu svinēs arī izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs. Viņš stāsta: «Kailie brieži» pirmizrādi piedzīvoja Dailes teātra Mazajā zālē, taču publikas interese bija tik liela, ka teātra kompānijai DOMINO nācās meklēt citu, lielāku zāli. Drīz pēc pirmizrādes Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis piedāvāja rādīt «Kailos briežus» uz Nacionālā teātra lielās skatuves. Tur ar milzīgiem panākumiem izrāde tika spēlēta vairākas sezonas. Tieši tāpēc jubilejas izrādi nolēmām rādīt tieši uz šīs iemīļotās skatuves.»

Šķiet, ka Latvijā nav neviena iedzīvotāja, kas interesētos par kultūras dzīvi un nezinātu izrādi «Kailie brieži».

Šo piecu gadu laikā izrāde spēlēta vairāk nekā 80 reizes

un viesojusies 44 pilsētās, dažās no tam pat vairākas reizes, ko nav paveikusi neviena cita Latvijas teātru izrāde.

Izrādes aktieru sastāvā ir spožas ekrāna, šovbiznesa un teātra zvaigznes: Agris Daņiļevičs, Roberto Meloni, Jānis Jarāns, Jānis Vimba, Artūrs Krūzkops, Aleksandra Kurusova un savulaik arī populārais dziedātājs Lauris Reiniks. O.Šapošņikovs atceras: «Pēc trīsarpus gadu ilga darba izrādē Lauris Reiniks lūdza aizstāt viņu, jo bija grūti savienot daudzos «Kailo briežu» izbraukumus un savu koncertdarbību. Jubilejas izrādē skatītājiem būs unikāla iespēja redzēt visu iestudējuma sākotnējo sastāvu.»

«Kailie brieži», tāpat kā šīs izrādes krievu versija - «Орлы стриптиза», ir slavenās komēdijas «Ladies’night» (autori – Anthony McCarten un Stephen Sinclair) iestudējums.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu