«Noass» jauno sezonu uzsāks ar video darbu prezentācijām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskās Muzeju nakts laikā, 16. maijā, durvis vērs kultūras un mākslas projekts «Noass», kas jauno sezonu uzsāks ar video darbu prezentācijām, informē peldošā mākslas centra pārstāvji.

Sezonas atklāšanas pasākumus aizsāks divu video darbu - Džeja Nīdhama (Jay Needham), Endrū Karvera (Andrew Carver) un The April Group «Zeme pazūd» («The Ground Falls Away») un Kurta Flekenšteina (Kurt Fleckenstein) Ukrainā filmētās mākslas performances «Все буде добре» («Viss būs labi») – prezentācijas

Video darbā «Zeme pazūd» tiek aprakstīta skaidri redzamā kultūru saskare, ko rada konservācijas un ekonomikas ekspansijas kontrastējošās attiecības Panamas kanāla zonā, savukārt Kurta Flekenšteina video darbā ir ietverts autora mākslinieciskā veidā paustais protestu pret Krievijas cīņu par varu, netieši vēršoties pie Krievijas ar lūgumu atvainoties Ukrainai un atjaunot Ukrainas robežas.

Sezonas atklāšanas ietvaros tiks atklāta arī vācu komponista, izpildītāja un pētnieka Hansa Holgera Rutsa (Hanns Holger Rutz) personālizstāde «Konfigurācija», kurā būs aplūkojama «Noass»mākslinieku rezidencē tapusī noteiktas vietas - upju kuģu piestātnes jeb debarkadera Betanovuss - specifikai radītā skaņas un video instalācija «Konfigurācija», kas būs apskatāma līdz pat 28.maijam.

Atklāšanas pasākumi sāksies septiņos vakarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu