Sprādzienos divos autobusos Kenijas galvaspilsētā divi bojāgājušie, 62 ievainoti (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kenijas galvaspilsētā Nairobi svētdien eksplodēja spridzekļi divos pasažieru autobusos, nogalinot vismaz divus cilvēkus un ievainojot vēl 62, paziņoja policija. Abi bojāgājušie nomira no ievainojumiem ceļā uz slimnīcu. 20 no ievainotajiem ir kritiskā stāvoklī.

Daži Kenijas mediji ziņoja, ka autobusos ir iemesti spridzekļi, iespējams, granātas, no ielas malas. Citi mediji ziņoja, ka spridzekļi bijuši paslēpti autobusos.

Sprādzieni notika dienu pēc tam, kad Kenijas ostas pilsētā Mombasā tika iemesta granāta pasažieru autobusā, izraisot sprādzienu, kurā gājuši bojā četri cilvēki un ievainoti apmēram 15.

Cits spridzeklis Mombasā sestdien eksplodēja pie pludmales viesnīcas «Reef Hotel» vārtiem, bet šajā sprādzienā nebija upuru un cietušo.

Par sprādzieniem vēl neviens nav uzņēmies atbildību, bet aizdomās tiek turēti Somālijas islāmistu grupējuma «Shebab» kaujinieki. Kenijā ir notikuši šī grupējuma uzbrukumi, kopš Kenija 2011.gadā nosūtīja savu karaspēku uz Somāliju atbalstīt tās valdību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu