Rīgā norisināsies akcija «Latvija glezno»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Esplanādē, sestdien, 16. maijā, atzīmējot Mākslas dienas 2015, norisināsies akcija «Latvija glezno», uzzināja Rīgas domē (RD). Akcijā aicināts piedalīties ikviens interesents, tostarp gan bērni, gan pieaugušie, lai profesionālu mākslinieku vadībā gleznotu un veidotu brīvdabas izstādi. Akcijā piedalīsies arī bērni ar speciālām vajadzībām.

Lai piedalītos brīvdabas plenērā, vēlams nākt ar savu «māksliniecisko ekipējumu» - krāsām, papīru, otām, molbertu, taču parkā būs pieejami arī akcijas rīkotāju sagatavotie mākslinieka piederumi, kurus varēs izmantot gleznot gribētāji. Akcijas laikā darbosies ap desmit meistardarbnīcas, kurās varēs gleznot profesionālu mākslinieku vadībā, bet kopīgo brīvdabas plenēru pārraudzīs akcijas «Latvija glezno» idejas autors, mākslinieks Jānis Anmanis.

Pasākums veltīts Latvijas Prezidentūrai Eiropas Savienībā un dzejnieku Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai. Akciju «Latvija glezno» atbalsta Rīgas dome, to rīko Latvijas jauno talantu atbalsta fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu