«Barcelona» kā pirmā sasniedz UEFA Čempionu līgas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas futbolā finālu kā pirmā otrdien sasniedza Spānijas komanda «Barcelona». Turnīra pusfināla atbildes spēlē «Barcelona» izbraukumā ar 2:3 (2:1) piekāpās Vācijas čempioniem Minhenes «Bayern», taču divu spēļu summā triumfēja ar 5:3.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pagājušajā nedēļā Barselonā pārāki ar 3:0 bija mājinieki.

«Bayern» klubam izdevās nedaudz atjaunot intrigu, kad jau septītajā minūtē precīzs bija Minhenes komandas marokāņu aizsargs Medhi Benatija. Zīmīgi, ka pirms tam «Barcelona» bumbu savos vārtos bija pamanījusies neielaist 645 minūtes. Tas nozīmēja, ka Vācijas flagmanim bija nepieciešami vēl divi gūti vārti, lai ar «Barcelona» vienību jau atrastos līdzvērtīgās pozīcijās. Tiesa, notika pretējais, jo ar diviem vārtu guvumiem atbildēja Spānijas klubs – vārtus 15. un 29.minūtē gūstot brazīlietim Neimaram.

Pēc šāda pavērsiena «Bayern» izredzes otro reizi pēdējo trīs gadu laikā iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā kļuva par niecīgām. Tomēr mājinieki nepadevās, jo 59.minūtē Polijas uzbrucējs Roberts Levandovskis panāca izlīdzinājumu, bet 15 minūtes vēlāk Minhenes klubu no jauna vadībā izvirzīja Tomass Millers. Tiesa, mājiniekiem tomēr neizdevās radīt brīnumu, kā rezultātā nācās noslēgt savu UEFA Čempionu līgas sezonu.

Pieredzējušais «Barcelona» pussargs Ksavi Ernandess otrdien kļuva par pirmo futbolistu UEFA Čempionu līgas vēsturē, kurš kopumā šajā turnīrā nospēlējis 150 spēles.

«Barcelona» pēdējo reizi UEFA Čempionu līgas finālā spēlēja 2011.gadā, kad arī tika pie trofejas.

«Bayern» vienībai šis bija ceturtais UEFA Čempionu līgas pusfināls pēc kārtas. Spānijas klubam Madrides «Real» tas izdevies piecus gadus pēc kārtas, bet rekordiste ar sešiem pusfināliem pēc kārtas ir tieši «Barcelona».

Abas vienības kopš 1996.gada tikušās desmit reizes. Pirms šī gada pusfināla pirmā mača abas komandas pēdējo reizi tikās 2012./13.gada sezonā Čempionu līgas pusfinālā, kad «Bayern» sasniedza čempionāta rekordu - lielākā rezultāta starpība pusfināla spēļu summā. Vācijas klubs vispirms pie sevis mājās ar 4:0 pieveica Spānijas grandu, bet atbildes spēlē izbraukumā bija pārāks ar 3:0, divu spēļu summā uzvarot ar 7:0.

Tikai divos no desmit dueļiem ir uzvarējis katalāņu klubs, sešās reizes triumfējuši «Bayern» futbolisti, bet divās spēlēs fiksēts neizšķirts.

Kā zināms, «Bayern» pusfinālā iekļuva divu spēļu summā ar 7:4 uzvarot «Porto» vienību no Portugāles. Lai gan pirmajā vienību tikšanās reizē vācu klubs piekāpās ar 1:3, tomēr otrajā cīņā «Porto» tika sagrauts ar 6:1. Šajā mačā «Bayern» izdevās uzstādīt jaunu UEFA Čempionu līgas rekordu - tas kļuva par pirmo klubu šī turnīra izslēgšanas spēļu vēsturē, kas pirmā puslaika laikā spējis gūt piecus vārtus.

Savukārt «Barcelona» ceturtdaļfināla atbildes mačā savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Francijas čempionus Parīzes «Saint-Germain» (PSG), divu maču summā triumfējot ar pārliecinošo 5:1.

Kā zināms, «Bayern» komandas galvenais treneris ir Hoseps Gvardiola, kurš «Barcelona» vienību vadīja no 2008. līdz 2012.gadam.

Jau ziņots, ka otra pusfināla pirmajā spēlē Itālijas čempione Turīnas «Juventus» ar 2:1 savās mājās guva uzvaru pār pašreizējo turnīra čempioni Madrides «Real» no Spānijas.

Finālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā. «Juventus» un «Real» atbildes spēle notiks trešdien.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu