Ukrainas pārstāve Eirovīzijā stāsta par sevi, Eirovīziju, stāvokli valstī un mīlestību (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ukrainu 2014.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs dziedātāja Marija Jaremčuka ar dziesmu «Tick – Tock», konkurss vienmēr ir bijis dziedātājas sapnis, kurš ar otro mēģinājumu ir piepildījies. Mēs Mariju iepazinām 2012.gadā, kad viņa piedalījās Latvijā notiekošajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» un ieguva trešo vietu, kā arī skatītāju simpātiju balvu.

Kā izlēmi piedalīties Eirovīzijas dziesmu konkursā?

Esmu iemīlējusies Eirovīzijas konkursā no mirkļa, kad dziedātāja Ruslana 2004.gadā uzvarēja. No viņas uzvaras mirkļa sapņoju par iespēju piedalīties un pārstāvēt savu valsti. Šajā gadā nacionālajā atlasē piedalījos jau otro reizi, un beidzot mans sapnis piepildījās.

Ko tev nozīmē šis prestižais konkurss?

Man Eirovīzija nozīmē iespēju pierādīt pašai sev, ka esmu cienīga atrasties uz Eiropai nozīmīgas skatuves. Eirovīzija ir vienreizēji muzikāli svētki, kuros satiekas dažādas valstis, valodas, melodijas un balsis. Manuprāt, šis ir gada nozīmīgākais konkurss.

Ko konkurss sniedz tev kā dziedātājai? Vai paver kādas jaunas iespējas?

Tā ir iespēja parādīt sevi citu valstu cilvēkiem. Ikvienam tiek dotas 180 sekundes, kuru laikā tevi vēro miljoniem liela auditorija. Tā ir iespēja parādīt savu talantu un dvēseli. Esmu arī iepazinusies ar dažādu valstu māksliniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Vai esi dzirdējusi Latvijas pārstāvju dziesmu, ko tu domā par to?

Protams, esmu. Man jau pēc pirmās noklausīšanās reizes gribējās doties uz virtuvi un uzcept kūku. Ļoti patīkama un atmiņā paliekoša dziesma. Jūsu dziesma ir viegla, bet tajā pašā laikā tik ļoti melodiska. Esmu sajūsmā. Grupai «Aarzemnieki» vēlu panākumus konkursā, ceru, mums izdosies iepazīties mēģinājumu procesā.

Vai esi piedalījusies kādā citā populārā konkursā, kurš norisinās citā valstī?

Jā, es piedalījos jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» 2012. gadā. Ieguvu trešo vietu un skatītāju simpātiju balvu.

Jaunie mākslinieki, lai kļūtu populāri, piedalās tādos konkursos kā «Amerikas elks» vai «X Faktors»...

Esmu piedalījusies konkursa «The Voice» Ukrainas versijā. Šādi konkursi dod iespēju iegūt lielisku pieredzi, iemācīties jaunas lietas un attīstīties, jo neviens nav ideāls.

Tu esi tikai dziedātāja vai arī tev paralēli ir kāda cita profesija?

Man ir divas augstākās izglītības. Esmu beigusi Estrādes un cirka māksla akadēmijā estrādes vokālu, tāpat arī man ir bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās. Pagaidām dziedātājas profesija mani pilnībā apmierina.

Kas ir tavs lielākais sapnis saistībā ar tevi un mūzikas industriju?

Tas nav sapnis, drīzāk plāns, jo, kā mēs zinām, sapņi var arī nepiepildīties. Ceru, drīzumā jūs mani ieraudzīsiet uz lielās skatuves uzstājoties ar solokoncertu.

Foto: Publicitātes foto

Pastāsti, kā tu izlēmi kļūt par dziedātāju?

Esmu pārliecināta, ka mīlestība pret mūziku man ir iedzimta. Mans tēvs ir leģendārs Ukrainas mūziķis, klausoties viņa mūziku, ir uzaugušas veselas paaudzes. Cik sevi atceros, vienmēr esmu dziedājusi. Dziedātājas profesija man nav tikai profesija, tas ir mans aicinājums.

Kas ir tavs lielākais panākums mūzikā?

Uzvara Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Mans sapnis piepildījās. Pārstāvēt savu valsti Eirovīzijā, kas gan var būt būtiskāks par to?

Tev kā dziedātājai, kura ir daudzu jauniešu paraugs, cik būtiski ir būt stilīgai?

Uzskatu, ka ikvienai sievietei ir jābūt stilīgai. Tas, protams, iekļauj sevī to, ka katram cilvēkam ir savs redzējums par stilu. Stils ir ikviena iekšējā dvēseles sajūta, tā ir vesela filozofija.

Tu esi tik ļoti iekšā visā gatavošanās procesā Eirovīzijai, tu dzīvo savā mūzikā, esi pamanījusi, ka Ukrainā valda nemieri?

Esmu cilvēks, kurš pilnībā neinteresējas par politiku un to neizprot. Tomēr tas, kas notiek manā valstī pašreizējā mirklī, skar ikvienu Ukrainas iedzīvotāju, lai vai cik tālu viņš būtu no politikas. Ļoti pārdzīvoju visu notiekošo, jūtu līdzi mirušo tuviniekiem. Ceru uz to labāko, katru dienu lūdzu Dievu, lai manā valstī valdītu miers un valsts attīstītos.

Foto: Publicitātes foto

Raksturo sevi piecos vārdos!

Jauna, aktīva, jautra, atvērta, zinātkāra.

Ekstrēmākā lieta, kuru esi darījusi?

Pieaugušā vecumā tā noteikti ir piedalīšanās Eirovīzijā. Bērnībā vērojot konkursu, nekad nedomāju, ka reiz pati kāpšu uz lielās Eirovīzijas skatuves. Sapņu piepildīšanās ir ļoti ekstrēms notikums.

Vai tu tici mīlestībai?

Uzskatu, ka dzīve nav iedomājama bez mīlestības. Mīlestība ir visur mums apkārt, viss, kas jādara, ir jābūt uzmanīgiem un tā jāpamana.

Foto: Publicitātes foto

Ar kuru slavenību tu vēlētos doties uz randiņu?

Man ļoti patīk aktieris Kianu Rīvs, ja viņš mani aicinātu vakariņās, es dotos. (Smejas.)

Apraksti vienu dienu savā dzīvē!

Šobrīd mēģinājumu procesā to ir ļoti grūti izdarīt. Tā izskatās aptuveni šādi – brokastis, mēģinājums, pusdienas, mēģinājums, vakariņas, mēģinājums, miegs.

Kas ir tavi dzīves varoņi?

Mans varonis ir mans tēvs. Tas ir cilvēks, par kuru domājot, mani apciemo iedvesma. Jūtu, ka viņš vienmēr ir līdzās un aizstāv mani. Viņš ir īsta leģenda man un manai tautai.

Foto: Publicitātes foto

Kā tu pavadi savu brīvo laiku?

Man ir ļoti daudz hobiju, bet ar brīvo laiku gan ir pašvaki. Nespēju iedomāties savu dzīvi bez sporta, patīk spēlēt skvošu, peldēt, slēpot, veltu laiku jogai. Patīk mācīties valodas, šobrīd brīvi runāju angliski, krieviski un itāliski. Patīk pavadīt laiku pie dabas.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu