F-1 pilote Volfa nebēdā, ka kļuvusi par «Williams» testa pilotu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komandas «Williams» braucēja Sūzija Volfa no Skotijas nepārdzīvo kļūšanu tikai par vienības testa piloti, jo jau iepriekš bija gaidījusi «sīkstu cīņu» par vietu komandā.

Viņas vietu komandā ieņēma «Williams» rezerves pilots, bagātīgu pieredzi guvušais vācietis Adrians Zutils.

«Jā, esmu sarūgtināta, bet nepārdzīvoju. Te ir sīva cīņa par vietu komandas pamatsastāvā,» skaidroja Volfa. «Mums katram ir savas stiprās puses, taču cīnāmies par vienu un to pašu pozīciju.»

Kā ziņots, vēl martā Zutils kļuva par «Williams» komandas rezerves pilotu. Iepriekš tika vēstīts, ka Zutils pavadīs zināmu laiku komandas F-1 simulatorā, lai pilnībā pierastu pie šīs sezonas spēkrata un pēcāk sezonas gaitā jebkurā brīdī varētu ar formulu doties trasē, ja tas būs nepieciešams.

Pirms pasaules čempionāta piektā posma - Spānijas «Grand Prix» - sacensībām pilote pirmajos divos treniņbraucienos uzrādīja 14.ātrāko laiku, mazāk nekā par sekundi atpaliekot no sava komandas biedra Felipes Masas.

«Esmu pietiekami laimīga par iespēju piedalīties čempionātā tik labas komandas sastāvā, tostarp piedalīties treniņbraucienos un testa braucienos,» atzina Volfa.

Volfa paliks par vienības testa braucēju.

Zutils F-1 čempionāta apritē bijis jau kopš 2007.gada, startējot «Spyker», «Force India» un «Sauber» vienībās. Tiesa, iepriekšējā sezonā pašlaik 32 gadus vecajam vācietim neizdevās tikt pie punktiem, kā rezultātā viņš nepalika «Sauber» komandā.

Čempionāta Konstruktoru kausa ieskaitē «Williams» ar 81 punktu atrodas trešajā pozīcijā. Līderi ar 202 punktiem ir «Mercedes» vienība, bet aiz viņiem ar 132 punktiem atrodas «Ferrari» piloti.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu