Piecas aktivitātes, ko TVNET iesaka maijā (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/lanacar

Tuvojas vasara, mostas daba un paveras plašākas iespējas aktīvi pavadīt laiku. TVNET iesaka ikvienam aktīvam cilvēkam piecas lietas, kam pievērsties pavasara pēdējā mēnesī.

 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jauniešus un aktīvus cilvēkus aicinām piedalīties Ghetto games

Ghetto games ir kustība, kas veicina jauniešu pievēršanos ielu sportam. Jau 10. maijā ar Austrumeiropas čempionāta posmu ielu motociklu frīstailā un visas nedēļas garumā ar tradicionālajām Ghetto Basket, Ghetto Football un Ghetto Floorball sacensībām tiks atklāta Ghetto games sestā sezona. Jauniešiem būs iespēja kārtējo gadu aktīvi pavadīt savu brīvo laiku un nodarboties ar sportu.

13. maijā tiks atklāts Ghetto Basket, 14. maijā sezonu atklās Ghetto Football. Savukārt 15. maijā sezonu sāks Ghetto Floorball sacensības.

TVNET aicina ikvienu aktīvu un sportisku jaunieti un pieaugušo piedalīties Ghetto games.

Ghetto games

 
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pastaiga pa Amatas ģeoloģisko taku

Gaujas Nacionālais parks iesaka īstiem dabas draugiem iziet sarežģīto maršrutu Amatas ielejā. Taka līkumo pa mežu, vietām augstumu starpība ir 40 metru. Atgādinām, ka iespaidīgākie skati ir vērojami bezlapu laikā. Maijā varat vēl paspēt iemūžināt lielisko ainavu.

Vairāk par aktivitātēm Gaujas Nacionālajā parkā šeit:

Gaujas Nacionālais parks

 
Foto: flickr.com/fabriciosena

Lidojums ar deltaplānu virs galvaspilsētas

Ekstrēmiem cilvēkiem piedāvājam lidojumu ar deltaplānu virs Rīgas. Patīkams piedzīvojums ar lielisku galvaspilsētas ainavu.

Mājaslapa lieliskadavana.lv šo izpriecu piedāvā par 28.46 €.

Lidojums ar deltaplānu

 
Foto: flickr.com/klearchos

Ekstrēms brauciens ar laivām

Pavasara mēneši ir īstais laiks braucieniem ar laivām pa Amatu. Tā ir straujākā upe Latvijā, upes raksturs un šķēršļi ir vienkārši, bet reizēm arī bīstami. Braucienam pa Amatu der jebkādas laivas, tomēr iesācējiem ieteicamas piepūšamās.

Amatas standarta braucamais gabals ir no Rīgas-Valkas dzelzceļa tilta līdz Cēsu-Līgatnes ceļa tiltam. Tiem, kas ceļas agri, var ieteikt sākt no Amatas ciema - tas pieliks klāt maršrutam 1,5 stundu. Visērtāk sākt braukšanu ir pie Vidzemes šosejas tilta. Piebraukt var pa abiem krastiem. Kopējais nobrauciena laiks no dzelzceļa tilta ir ap 2,5 līdz 3,5 h. Brauciena laiks ir atkarīgs no esošā ūdens līmeņa.

Brauciens ar laivu

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Piedalīties skriešanas maratonos

Kopš 2007. gada Rīgā ik gadu notiek Nordea maratons. Līdz šim vislielākais dalībnieku skaits tika sasniegts 2013. gadā, kad visās distancēs kopā reģistrējās 22 022 dalībnieki no 65 valstīm. Pagājušo gadu maratonā piedalījās 1278 cilvēki. Savukārt 3171 persona piedalījās pusmaratonā, 4777 - 10 km distancē un 12 794 skrējēji - 5 km distancē.

Aicinām katru skriet gribētāju pieteikties Nordea maratonam, kurš risināsies 18. maijā, un pārspēt pagājušā gada skrējēju skaitu.

Savukārt 4. maijā notiks stipro skrējiens. Stipro Skrējiens ir Baltijā vienīgais ekstremālais masu izturības skrējiens, kur ikviens, pārvarot vairākus desmitus šķēršļu, var mācīties pārvarēt sevi, pārbaudīt savus spēkus, fizisko formu un saprast, ka piedalīšanās pasākumā ir lieliska motivācija pašam sev. Skrējiens risināsies Tukuma novadā Cinevillā.

Pēdējais laiks sākt treniņus.

Reģistrācija Nordea skriešanas maratonam

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu