VIDEO ceļvedis: Vai zini, kurp doties muzeju naktī?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2015. gada akcija «Muzeju nakts» notiks jau 16.maijā. Muzeji šogad ir uzņēmušies interesantu misiju - dāvāt apmeklētājiem iespēju klejot pa dzejnieku Raiņa un Aspazijas dramatiskajiem dzīves ceļiem.

Dzejnieku Raiņa un Aspazijas 150. gadu jubilejas ietvaros 16. maija vakarā muzeji atdzīvinās abu dzejnieku rakstītos vārdus priekšmetiskos tēlos, skaņās, krāsās, gaismās un sajūtās.

Akcijas «Muzeju nakts» koordinatore Gundega Dreiblate teic, ka

Rīgā un Rīgas apkārtnē, kā katru gadu, dzīvība kūsās visvairāk

un centra muzeji būs apmeklētāju pārpildīti. Gundega uzsver, ka interesants piedzīvojums būs Mākslas muzeja «Rīgas Birža» apmeklējums, kur būs apskatāma izstāde, kas atvesta no Francijas.

Tomēr šogad akcijas koordinatore īpaši aicina cilvēkus izmantot iespēju apmeklēt arī muzejus ārpus Rīgas, kur bieži vien gaisotne ir vēl aicinošāka un intīmāka.

Interesantākie solās būt Bauskas pils muzejs, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, Drustu novadpētniecības muzejs un Liepājas muzejs.

Vairāk informāciju par akcijas «Muzeju nakts» pasākumu norises vietām un laikiem meklējiet www.muzeju-nakts.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu