Muzeju naktī Salacgrīvā varēs izzināt pārvērtības dabā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šī gada Muzeju nakts pasākumi cieši saistīti ar Raini un Aspaziju, tādēļ arī dabas izglītības centru piedāvātajām aktivitātēm moto ir rindas no Raiņa un Aspazijas darbiem, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

16.maijā no plkst.19 līdz 21 Salacgrīvā, dabas izglītības centrā «Ziemeļvidzeme», Muzeja nakts apmeklētāji varēs pārliecināties, ka Raiņa vārdi «Pastāvēs, kas pārvērtīsies» ir patiesi, jo dabā notiek ļoti daudz pārvērtību. Gan mazajiem, gan lielajiem būs iespēja iepazīt augu, abinieku, rāpuļu, spāru, tauriņu dažādas pārvērtības.

Muzeju nakts ir tradicionāls Eiropas mēroga pasākums maijā, kad vienu nakti durvis ver lielākā daļa valsts muzeju, rīkojot īpašus pasākumus un aicinot apmeklēt muzejus bez maksas. Latvija Muzeju nakts akcijā ir iesaistījusies kopš 2005.gada. Ik gadu pasākumā iesaistās arvien lielāks muzeju skaits, tāpat Muzeju nakts aktivitātēs piedalās arī teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas, apmeklētājiem atvērta ir arī Saeimas ēka u.c. Muzeju nakts tradīcija sākusies 1999.gadā Francijā ar mērķi iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kas ikdienā muzejus neapmeklē, lai nākamajā reizē ceļš uz muzeju jau būtu vieglāks un pazīstamāks.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu