Vj.Dombrovskis: nesasniedzot ES dzīves līmeni, būs apdraudēta Latvijas astāvēšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja kādu desmit gadu laikā Latvija nesasniegs Eiropas Savienības vidējo dzīves līmeni, būs grūti runāt par šīs valsts pastāvēšanu ilgtermiņā, uzskata kādreizējais ministrs un Reformu partijas līderis Vjačeslavs Dombrovskis

Dombrovskis laikrakstā «Diena» klāstīja, ka, aizejot no politikas, veido domnīcu. Idejas pamatā ir jautājums, kāpēc valsts pārvaldē domāt ar savu galvu ir grūti, varbūt pat neiespējami. Jo tam ir barjeras. Viņaprāt, valsts pārvalde ir noasiņojusi, maksāt konkurētspējīgu atalgojumu neesot iespējams, tādēļ vērtīgākos darbiniekus noturēt ir grūti.

Otrs variants - izmantot ārpakalpojumus, taču šeit valsts pārvalde sasieta ar publisko iepirkumu likumu.

Viņš esot gatavs radīt produktu, kurš valstij ir nepieciešams, bet kuru pati tā ne radīt, ne nopirkt nespēj.

Dombrovskis stāstīja, ka domnīcas darbs notiks foruma veidā, tajā piedalīsies zinātnieki un tie uzņēmēji, kuri jau sasnieguši to līmeni, kad domā ne tikai par sava uzņēmuma, bet visas nozares vai valsts problēmām.

Domnbīcas darbu plānots sākt mēneša laikā. «Es uzskatītu par savu pienākumu, lai pirmos rezultātus varētu sniegt jau septembrī oktobrī,» teica Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka viņa darbs noteikti nebūs kaut kas tāds, kas paredzēts tikai politiķiem. Skaidrs, ka ir nepieciešama sabiedriskās domas veidošana, cilvēku izglītošana par to, kādā situācijā esam, kur un kā varam iet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu