Broka pērn nopelnījusi 66 653 eiro (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tieslietu ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) ienākumi pagājušajā gadā bija 66 653 eiro, kā arī viņa palielinājusi skaidras naudas uzkrājumus, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotās deklarācijas dati.

Brokas ienākumi gan salīdzinājumā ar 2012.gadu nav būtiski palielinājušies - vien par gandrīz 300 eiro, jo 2012.gadā viņas ienākumi bija 66 376 eiro. Ienākumus ministre guvusi gan par darbu Rīgas domē, gan Tieslietu ministrijā, Latvijas Universitātē un VAS «Latvijas Gaisa satiksme». No VSIA «Tiesu namu aģentūra» viņa saņēmusi honorāru, kā arī ienākumi gūti no Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas.

Salīdzinājumā ar 2012.gadu ministre ir samazinājusi bezskaidras naudas uzkrājumus banku kontos, bet ir palielinājusi skaidras naudas uzkrājumus. Ja 2012.gadā viņai kontos bija uzkrāti 10 617 eiro, pagājušajā gadā šī summa samazinājās līdz 6908 eiro. Savukārt skaidras naudas uzkrājums palielinājies no 11 114 eiro uz 15 537 eiro.

Ministrei pieder arī trīs uzņēmumu kapitāla daļas, kuru kopējā vērtība ir 17 805 eiro. Ministres lietošanā ir dzīvoklis Rīgā, un viņa ir 2005.gada izlaiduma automašīnas «Volvo XC90» īpašniece.

Paralēli tieslietu ministres amata pienākumu pildīšanai Broka ir lektore Latvijas Universitātē un nodibinājumā «Latvijas Tiesnešu mācību centrs», kā arī eksaminācijas komisijas locekle Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijā. Viņa ir apvienības «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK valdes locekle un vadības padomes locekle starptautiskā organizācijā «UNIDROIT».

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu