Kā pavadīt brīvdienas Siguldā (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavasaris Siguldā iezīmējas ar ievziedu laiku! To reibinošais aromāts un trauslais skaistums apbur ikvienu un vedina kaut uz mirkli aizmirst ikdienas steigu un kopā ar ģimeni vai draugiem doties aizraujošā piedzīvojumā. Šajās maija brīvdienās Sigulda piedāvā plašu aktīvās atpūtas un sporta pasākumu programmu.

 
Foto: flickr.com/belviso

Pastaigas

Ievziedu laiks Siguldā ir sācies! To reibinošais aromāts un trauslais skaistums apbur ikvienu un vedina ļauties romantiskām pastaigām. Savukārt lakstīgalu dziesmas aicina doties tuvāk dabai un pārbaudīt mutuļojošās Gaujas straumi.

 
Foto: flickr.com/reneeviehmann

Izbraucieni ar laivām

Laivošanas sezonu aicinām atklāt 1.maijā, piedaloties jestrākajā aktīvās atpūtas pasākumā uz ūdens – «Laivu karnevālā» - kas jau ceturto gadu pulcēs krāšņi tērptus laivotājus un rotātas laivas, lai veiktu Gaujas posmu no Siguldas līdz Atpūtas parkam «Rāmkalni».

Rāmkalni

 
Foto: LETA

Skrējiens kalnā

Sportisku izaicinājumu cienītājus 1.maijā plkst. 11.00 gaidīsim uz Sigulda «Up Cup» kausa pirmā posma sacensībām – Serpentīna ceļa skrējienu. Skrējiens norisināsies no kalna piekājes, skrienot augšā, pārbaudot dalībnieku spēku un izturību. Sacensību nolikums un pieteikšanās interneta vietnē www.ba2.lv. Sacensību centrs no plkst. 9.30 būs atvērts pie gaisa trošu ceļa Krimuldas stacijas.

Skrējiens kalnā

 
Foto: LETA

Turaidas pils apmeklējums

Kā katru gadu, 1.maijā vasaras sezona sākas Turaidas muzejrezervātā, kad apmeklētājiem tiek piedāvātas vairāk kā 35 ekspozīcijas brīvdabā un telpās. Šogad Turaidas pilij aprit 800 gadu kopš tās būvniecības sākšanas, tāpēc 1. maijā ikviens muzejrezervāta apmeklētājs tiek aicināts piedalīties spēlē «Iepazīsti Turaidas pils 800 gadu vēsturi caur pils priekšmetu stāstiem!», kuras laikā būs iespēja iepazīt senlietas, kas atrastas pilī, un ar to palīdzību atklāt aizraujošus stāstus, kas vēsta par Turaidas pils astoņu gadsimtu garo vēsturi. Kā atzinības balvu par priekšmetu atrašanu un iepazīšanu ikviens muzeja apmeklētājs Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā saņems īpašo akcijas uzlīmi un varbūt vēl kādu pārsteiguma balvu.

Pils

 
Foto: LETA

Satiec bruņinieku!

Livonijas ordeņa Siguldas pils piedāvā doties izzinošā un vēsturiski aktīvā ceļojumā Livonijas ordeņa brāļu ikdienā. Ekskursijā pa pili satiksiet ordeņa garnizona vīrus un varēsiet uzdot jautājumus par ordeņa ikdienu un kara gaitām, uzlaikot bruņas un izmēģināt roku aktivitātēs ar viduslaiku ieročiem. Livonijas ordeņa Siguldas pils atvērta katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00.

Satiec bruņinieku!

 
Foto: LETA

Iestādi koku!

2. un 3. maijā plkst. 9.00-18.00 Svētku laukumā norisināsies lielākais stādu tirgus Latvijā, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 pašmāju audzētāju ar Latvijā audzētiem stādiem. Divu dienu garumā apmeklētājiem pieejama «Stādu parāde» – gadatirgus, retu un neparastu stādu izsole un dažādas ar dārzkopības jomu saistītas aktualitātes. Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

Iestādi koku Siguldā!

 
Foto: LETA

Apmeklē koncertus

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava aicina uz pavasara noskaņu piepildītu koncertu «Mīlas valši» koncertzālē «Baltais flīģelis». Pie klavierēm Dace Kļava un Aldis Liepiņš. Programmā Francis Šūberts un Johanness Brāmss. Tāpat Siguldas deju kolektīvs «Vizbulīte» šajā nedēļas nogalē atzīmēs savu 50 gadu pastāvēšanas jubileju ar vairākiem koncertiem 3. un 4.maijā Siguldas pilsētas kultūras namā.

Koncerts Siguldā

 
Foto: flickr.com/cybercafe

Starptautiskas rollerslēpošanas un skrituļošanas komandu sacensības

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, asfaltētajā trasē, 3.maijā pirmo reizi Latvijā notiks starptautiskas rollerslēpošanas un skrituļošanas komandu sacensības «SIGULDA GRAND PRIX». Sacensību formāts Latvijā ir mazliet neierasts, taču populārs pasaulē – komandu sprints, kur divi dalībnieki pārmaiņus veic trīs apļus.

Pieteikšanās sacensībām

 
Foto: LETA

Atrodi Siguldas kontrolpunktu!

4.maijā Silciemā – orientēšanās sacensības «Latvijas Gāzes kauss 2014». Dalībniekiem izvēlei 9 distances 13 starta grupās.

Pieteikšanās

 
Foto: publicitātes

Izbaudi Siguldu pilnībā!

Tikai Sigulda piedāvā elpu aizraujošas ainavas un drosmi un izturību izaicinošas aktivitātes. Skrien, brauc ar velosipēdu, skrituļo, rāpies pa virvēm kādā no piedzīvojumu parkiem – Sigulda aizrauj!

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu