Kinoteātros: Deps, sieviešu atriebība un vāveres

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas, 2. maijā Latvijā sāk demonstrēt trīs jaunas filmas - zinātniskās fantastikas trilleri «Transcendence» ar Holivudas zvaigzni Džoniju Depu titullomā, animācijas filmu «Misija «Rieksti»» (to jau izrāda no 1. maija) un komēdiju «Atriebība sieviešu gaumē» («The Other Woman»), kurā tēlo tādas skaistules kā Kamerona Diaza (Cameron Diaz), Leslija Mana (Leslie Mann), Keita Aptone (Kate Upton), repere Nikija Mināža (Nicki Minaj) u.c. Savukārt kinoteātrī «Splendid Palace» 4.maijā norisināsies jau desmitais Latvijas filmu maratons, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem dāvinot bezmaksas kino svētkus visas dienas garumā.

 
Džonijs Deps
Džonijs Deps Foto: publicitātes

Džonijs Deps trillerī «Transcendence»

Trilleris «Transcendence» ir stāsts par Doktoru Vilu Kasteru (Džonijs Deps) – vadošo pētnieku mākslīgā intelekta jomā. Pēc tam, kad kāds no viņa pretiniekiem sašauj Dr. Kasteru, mirstošais zinātnieks lejupielādē savu prātu datorā un pēc nāves iegūst neierobežotu varu, par kādu nav uzdrošinājies sapņot. Drīz viņa intelekts kļūst bīstams cilvēcei, un pat viņa sieva un labākais draugs neredz iespēju zinātnieku apturēt.

Filmas «Transcendence» centrālā zvaigzne Džonijs Deps stāsta par tehnoloģijām, mākslīgo intelektu un lomu šajā lentē: «Vai esat pievērsuši uzmanību tam, cik ātri attīstās mūsdienu tehnoloģijas, cik ātri noveco tehnoloģijas, un kā mainās cilvēku paradumi? Kur palikuši kompaktdiski un citas ikdienišķas lietas? Padomājiet par to. Kaut gan, jāatzīst, ka man pašam reālajā dzīvē attiecības ar tehnoloģijām nav nemaz tik spožas. Ja iespējams, es izvairos no viedtelefoniem, skārienjūtīgajiem datoriem un citām lietām... Esmu vecmodīgs un saudzēju savus īkšķus (smejas).» Vaicāts par to, kā aktieris gatavojās lomai jaunajā filmā, vai Dr. Kasters ir tikpat ekscentrisks kā viņa populārākie varoņi un vai šī loma atšķiras no citiem viņa darbiem, Deps atbild: «Patiesībā spēlēt ikdienišķus varoņus un tēlus, kas līdzīgi man pašam, ir sarežģītāk un intīmāk. Ar visām šīm ekscentriskajām lomām (piemēram, «Karību jūras pirātu» filmās) es vienmēr mēģinu paslēpties. Man tas ir svarīgi – katru reizi radikāli mainīties. Protams, tas viss ir atkarīgs no scenārija un tā, kā kopā ar konkrētās filmas veidotājiem mēs attīstām varoņus, jo ir jāņem vērā gan autoru, gan režisora, gan arī manas idejas. Ir jāspēj sadarboties! Taču runājot par jauno filmu, es jau no paša sākuma zināju, ka nebūs jāliek lietā pārmērīgs grims, jāvelk ērmīgas cepures vai jākrāso mati rozā krāsā... un tas mani uzrunāja.»

 
Foto: publicitātes

«Misija «Rieksti»»

Animācijas filma par vāverēniem.

Anotācija: Vāverēns un žurkulēns uziet savu sapņu piepildījumu - veikalu, pilnu ar viņu iecienītākajiem gardumiem – riekstiem! Kad abi draugi izplāno lielāko laupīšanas plānu grauzēju vēsturē, palīdzēt piesakās arī dzīvnieciņi no tuvējā parka. Taču neviens no viņiem pat nenojauš, ka riekstu veikals ir aizsegs kādai laupītāju bandai, kuri plāno aplaupīt banku!

Latviešu valodā filmu ieskaņojuši: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Ieva Aleksandrova, Jānis Kirmuška, Artis Robežnieks, Imants Pakalnietis u.c.

 
Keita Aptone filmas «Atriebība sieviešu gaumē» pirmizrādē
Keita Aptone filmas «Atriebība sieviešu gaumē» pirmizrādē Foto: REUTERS/ScanPix

«Atriebība sieviešu gaumē»

Režisora Nika Kasavetisa (Nick Cassavetes) komēdija, kurā tēlo tādas skaistules kā Kamerona Diaza (Cameron Diaz), Leslija Mana (Leslie Mann), Keita Aptone (Kate Upton), repere Nikija Mināža (Nicki Minaj) u.c.

Anotācija: Seksīgā blondīne Kerlija, kurai ir burvīgas attiecības ar savu jauno draugu Marku, nejauši satiek... Marka sievu un saprot, ka viņas lieliskais vīrietis ir banāls brunču mednieks. Apkrāptās sievietes nolemj neskaidrot savstarpējās attiecības, bet palīdzēt viena otrai un apvienot spēkus, lai pārmācītu nodevēju. Taču jaunizceptās draudzenes pēkšņi atklāj, ka Markam ir vēl viena sieviete. Trīs liktenīgas daiļavas uz kara ceļa - atriebība sieviešu gaumē sola lielas nepatikšanas viņu vīrietim.

 
Māra Ķimele (kadrs no filmas "Māra")
Māra Ķimele (kadrs no filmas "Māra") Foto: Ekrānuzņēmums

Pašmāju kino bez maksas

Kinoteātrī «Splendid Palace» 4.maijā norisināsies jau desmitais Latvijas filmu maratons, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem dāvinot bezmaksas kino svētkus visas dienas garumā.

Kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā un Mazajā zālē būs skatāmas pēdējo gadu spilgtākās dokumentālās filmas, kas veltītas stāstiem par izcilām personībām un notikumiem mūsu valsts kultūrā un vēsturē.

Pirmo reizi skatītāju vērtējumam tiks nodota režisores Kristas Burānes dokumentālā filma «Māra. Noziegums un sods», kas seko līdzi režisores Māras Ķimeles drosmīgajam ceļam teātra režijas pasaulē un vienlaikus ļauj mākslinieci sastapt pavisam ikdienišķā vidē. Jaunu cilvēkvērošanas meistardarbu, filmu «Viesnīca un bumba» sarūpējusi režisore Laila Pakalniņa, savukārt Dāvis Sīmanis ar filmu «Escaping Riga» pietuvojies divu izcilu rīdzinieku - Sergeja Eizenšteina un Jesajas Berlina - dzīves gaitām 20.gadsimta pirmajā pusē. Dokumentālo filmu programmā iekļauta arī Ginta Grūbes «Vairāk nekā dzīve», portretējot teātra režisoru Alvi Hermani, kā arī Olafa Okonova «Teritorija. Vija Celmiņš», kas aizved līdz Ņujorkas mākslas mekai, kurā rosās latviešu izcelsmes māksliniece Vija Celmiņa.

Portretu galeriju papildinās arī pianists Vestards Šimkus, kas būs redzams Rūtas Celmas filmā «Brāmss un kazas piens», tango karalis Oskars Stroks, kura dzīvi un radošo darbību atklās Ilonas Brūveres filma «Tapieris», kā arī režisores Līgas Gaisas mazliet neprātīgā «Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu» un Kristīnes Želves «somu Valentīno» meklējumi Latgalē dokumentālajā filmā «Fedja».

Animācijas filmas

Arī filmu maratona divās animācijas filmu programmās - pieaugušajiem un bērniem - iekļautas vairākas pirmizrādes. Pieaugušo animācijas estētiski melanholisko līniju pārstāvēs režisors Vladimirs Leščovs ar filmu «Lietus dienas», Edmunda Jansona «Roņu sala» būs lakonisks stāsts par pelēku dzīvi pelēkā jūrā, savukārt Zane Obarenko filmā «IMG_00:01.JPG» spēlēsies ar smilšu graudiem un to radītiem ķermeņiem, kamēr Kārlis Vītols aiztrauksies tehnoloģiju nākotnē ar filmu «Robota vīruss».

Mazajiem skatītājiem šogad sarūpēti gan jauni «Lupatiņu» piedzīvojumi un «Animācijas brigādes» brašās trijotnes varoņdarbi, gan iepazīšanās ar kino ekrānā iepriekš neredzētiem varoņiem, tostarp Margaritas Stārastes pasaku tēliem «Sārtuli» un «Kraukšķīti», kurus leļļu animācijā atdzīvinājusi Dace Rīdūze, un labestīgo spociņu plastilīna leļļu meistara Nila Skapāna filmā «Spoku stunda».

Līdzās profesionālu pašmāju autoru darbiem Latvijas filmu maratona laikā kinoteātra Jaunajā zālē būs skatāmas arī «Rīgas kino» radošajās filmu darbnīcās tapušās īsfilmas - jauniešu stāsti par Rīgai un rīdziniekiem kopīgo un atšķirīgo, bet dienas noslēgumā, kā ierasts, tiks atklāts ekrāns arī kinoteātra pagalmā, brīvdabas seansā izrādot īpašu Latvijas filmu maratona desmitgadei veltītu animācijas un īsfilmu programmu.

4.maija Latvijas filmu maratons norisinās filmu nozares pasākumu programmas «Riga Meetings» laikā, kas piesaistīs gan skatītājus, gan nozares profesionāļus 2014.gada garumā ar iespaidīgu noslēgumu 13.decembrī, kad Rīgā tiks pasniegta Eiropas Kinoakadēmijas balva. Pasākumu organizē Nacionālais kino centrs. Tā programma tapusi ar nodibinājuma «Rīga 2014» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu