Šogad likumsargi atsavinājuši vairāk nekā trīs kilometrus garus zvejas tīklus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VVD inspektoru laiva. Ilustratīvs foto.
VVD inspektoru laiva. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka / LETA

Šogad likumsargi atsavinājuši vairāk nekā trīs kilometrus garus zvejas tīklus, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

Viņa pastāstīja, ka zvejas noteikumu ievērošanas kontroles pasākumu laikā, galvenais uzsvars tika likts uz personām un grupējumiem, kuri ar šo nelikumīgo rūpalu nodarbojas īpaši lielos apmēros un realizācijas nolūkā. Kopumā izņemti 3050 metri zvejas tīkli, trīs zivju uztveramie grozi un divi murdi.

Aizturētas sešas personas par nelikumīgu zveju lielos apmēros, tostarp, Babītes ezerā nodarot zaudējumus zivju resursiem 6400 eiro apmērā, Lielupē – 13000 eiro apmērā, bet Ventā – 40890 eiro apmērā.

«Visos gadījumos uzsākti kriminālprocesi. Bez tam, saistībā ar izmaiņām Krimināllikumā, kuras paredz kriminālatbildību par zveju īpaši aizsargājamās dabas teritorijās tikai gadījumos, kad zivju resursiem nodarīts būtisks kaitējums, izstrādāta jauna stratēģija, proti, iespēju robežās aizturēt personas uzreiz pēc nelikumīgo zvejas rīku ievietošanas ūdenstilpē, kas sekmīgi jau aprobēta sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem Lubāna mitrājā, kur divām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli,» norāda policija.

Vēl divi materiāli pēc pierādījumu apkopošanas nosūtīti Valsts vides dienestam jautājuma lemšanai par noskaidroto, nelikumīgā zvejā iesaistīto personu saukšanu pie administratīvās atbildības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu