Mātes dienas ceļvedis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Rachel Wilder

Svētdien, 10. maijā, – Mātes diena! Rīgā šajos svētkos kultūras centros un Sv. Pētera baznīcā notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi, veltīti māmiņām un vecmāmiņām.

Svētdien, 10.maijā, māmiņām veltīts koncertuzvedums «Mātes diena» izskanēs Koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» un arī Rīgas Latviešu biedrības namā. Tajā piedalīsies vokālā grupa «Putni», pianists Māris Treijs un Latvijas Kultūras akadēmijas topošie aktieri ar Raiņa un Aspazijas dzejas lasījumiem. Arī koncertā «Zeltītas vasaras» bērnu un jauniešu ansambļa «Kolibri», Latvijas Nacionālās operas solistu Evitas Zālītes un Raimonda Bramaņa izpildītajās dziesmās skanēs dzejnieku Aspazijas un Raiņa dzeja. Koncerts notiks Kultūras centrā «Mazā ģilde».

Mātes dienai veltīti pasākumi būs arī pilsētas apkaimēs

Pasākums «Arī manā sirdī esi» ar bērnu deju kolektīvu un kamerkora «Muklājs» piedalīšanos notiks Kultūras centrā «Iļģuciems». Pēc koncerta būs iespēja noskatīties filmu «Neparastie rīdzinieki». Kultūras centrā «Imanta» koncertā «Mēs novēlam» varēs baudīt Jēkaba Nīmaņa dziesmas, kuras dziedās Jolanta Strikaite un Juris Jope.

Savukārt Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» muzikālajā izrādē «Mūzikas skaņas», kura tapusi pēc Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaulslavenā mūzikla motīviem, svētku reizē apmeklētājus ar savu priekšnesumu priecēs Rīgas 6.vidusskolas stīgu instrumentu grupa un pūtēju orķestris «Auseklītis», kā arī šīs skolas dramatiskais kolektīvs. VEF Kultūras pilī māmiņas un vecmāmiņas koncertā «Māmiņ, mīļo māmuķīt!» gaidīs tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» un «Mazsietiņš» dejotāji, kā arī bērnu vokālais ansamblis «Momo».

Svētku dienā divi koncerti notiks Svētā Pētera baznīcā. Koncertā «Mātes dienā» muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas flautisti, kā arī viesi no Zviedrijas Norčēpingas Mūzikas ģimnāzijas, bet koncertā «Māte saule» uzstāsies vairāki vīru kori, Rīgas zvanu ansamblis «Primus», soliste Katrīna Paula-Dīringa un pianiste Sarmīte Ārenta.

Foto: flickr.com/Rachel Wilder

Aizved mammu uz izstādi!

Pasaulē lielākā Titānikam veltītā izstāde Rīgā

Izstādi veido vairāk nekā 375 vēsturiski objekti, kas atradās uz Titānika vai tā līdzinieka — kuģa Olimpija (Olympic), līdz ar to šī ir reta iespēja iepazīt dzīvi uz lielā kuģa, pirms tas nogrima okeāna dzelmē. Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tika nocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku, atrasti jūrā tūlīt pēc katastrofas, tādi, kurus paņēma līdzi izdzīvojošie pasažieri, kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru vidū ir arī leģendārā briljanta Okeāna Sirds kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo di Kaprio tērpi. Izstāde apskatāma līdz 30. jūnijam. Vieta - Rīgas nacionālā sporta manēža.

Krāšņā Kuba

"Kad 1984. gadā Austrumberlīnē fotografēju dizainera Helmuta Langa (Helmut Lang) modes kolekcijas līniju, es sāku apjaust šo seno ēku patieso šarmu. Protams, Berlīne nav tik koša un krāsaina kā Kuba, bet tā man ļoti palika atmiņā. Kopš tās reizes manī ir milzīgs pievilkšanās spēks pret šādām, teju nereālām un interesantām vietām. 2004.gadā, kad pirmo reizi devos uz Kubu, es necerēju ieraudzīt tik daudz pārsteidzošu vietu," savu aizraušanos ar senatnīgu ēku fotografēšanu skaidro fotogrāfs Verners Pavloks. Izstāde apskatāma līdz 25. maijam, vieta - galerijā LUMAS Vecrīgā, Audēju ielā 6. Izstāde apskatāma bez maksas.

Borisa Bērziņa 300 darbi

Bērziņš (1930-2002) ir viens no redzamākajiem pārstāvjiem Latvijas 20.gadsimta otrās puses kultūrainā. Viņš vienmēr bijis aktīvs un sabiedrisks, atsaucīgs un humora pilns, vērojis dzīvi un mākslu, domājis, vērtējis un gleznojis, visā dzīves garumā mērķtiecīgi risinot sev pašam izvirzītos uzdevumus. Saskaņā ar gleznotāja testamentu LNMM saņēmis mantojumā viņa radošo darbu kolekciju, savukārt bagātīgais darbu klāsts sniedz pārliecinošu priekšstatu par mākslinieka ražīgā mūža veikumu, kur spilgti iezīmējas viņa pasaules uztveres un mākslinieciskās domāšanas savdabība. Izstādes «Boriss Bērziņš. 1930-2002. LNMM kolekcija» kuratore ir Gundega Cēbere, iekārtojuma autors - Kristians Brekte. Bērziņa darbi «Rīgas mākslas telpā» būs skatāmi līdz 12.jūnijam.

Dodieties pastaigā!

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sākas magnoliju ziedēšanas laiks

Pamazām plaukst zvaigžņu, Kobus un Lēbnera magnolijas. Aprīļa pēdējās dienās un maija brīvdienās tās būs pilnos ziedos. Savukārt maija vidū gaidāma Sulanža un Huanga magnoliju ziedēšana. Visas ir Āzijas izcelsmes magnolijas un zied pirms lapu parādīšanās - lieliem, baltiem ziediem. Kolekcijā esošie koki ir līdz pat 60 gadus veci, tādēļ tagad tie apskatāmi visā krāšņumā. Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - lauka ekspozīcijā ir 17 dažādas sugas un šķirnes. LU Botāniskā dārza apmeklētājus šajā laikā vēl priecēs vēlu ziedošās acālijas. Savukārt Augu mājas vestibilā līdz 4. maijam ir apskatāma kaktusu izstāde.

Ģimeņu dienas Zoodārzā

10. maijā svinēsim Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoodārzā un godināsim čaklākās un kuplākās Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku ģimenes. Svētdien plkst. 12.00-16.00 visiem interesentiem būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē «Kā es augu!» un uzzināt saistošus faktus par dažādu dzīvnieku mazuļu attīstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu