Par slepkavību notiesātais Gabrieļans cietumā neatrodas; iespējams, pametis valsti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par sava klasesbiedra slepkavību notiesātais Arams Gabrieļans cietumā neatrodas; iespējams, pametis valsti, piektdien vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Iepriekš tika vēstīts, ka Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments nemainīja Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Gabrieļans atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā pastiprinošos apstākļos, proti, par nepilngadīgā noslepkavošanu, apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz 10 gadiem.

Vienlaikus raidījums vēsta, ka policijai nav izdevies Gabrieļanu atrast un jaunietis cietumā neatrodas. Jaunieti varētu izsludināt starptautiskā meklēšanā.

Jau ziņots, ka ar spēkā stājušos spriedumu no apsūdzētā noteikts piedzīt morālā kaitējuma kompensācijas par labu trim cietušajiem, kopā 109 146,28 eiro.

Saskaņā ar apsūdzību slepkavība notikusi naktī uz 2011. gada 18. decembri ap plkst. 4 cietušā ģimenes dzīvesvietā Juglā. Abi jaunieši tobrīd bijuši 16 gadus veci.

Apsūdzētā statusā nonākušais jaunietis pie sava drauga bija nolēmis pārnakšņot. Pēkšņi viņš aizgājis uz virtuvi, paņēmis nazi ar 22 centimetrus garu asmeni, atgriezies istabā un bez pamatota iemesla vismaz piecas reizes mērķtiecīgi iedūris savam draugam dzīvībai svarīgos orgānos, liecina apsūdzība.

Cietušais no gūtajiem ievainojumiem turpat dzīvoklī nomiris. Pēc tam dūrējs izlēcis pa logu un aizbēdzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu