«Abavas senlejas Stirnu buks 2015» iepazīs Abavas senlejas burvību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

30.maijā Kandavas novada svētku ietvaros atpūtas kompleksā «Zviedru cepure» pulcēsies taku skriešanas mīļotāju simti no visas Latvijas un ne tikai, lai četrās dažāda garuma distancēs iepazītos un izbaudītu izcili ainaviskās Abavas senlejas takas.

Lai arī taku skrējiens «Abavas senlejas Stirnu buks 2015» ir atsevišķas sacensības, tās ietilpst un būs otrais posms taku skriešanas sacensību seriālā «Stirnu buks 2015». Taku skriešanas sacensību seriāla pirmais posms notika aprīļa sākumā Garkalnes mežos un pulcēja 907 dalībniekus, jūnijā turpināsies Zebrus ezera apkaimē, jūlijā tiks izskrieta Talsu pauguraine, bet sezona noslēgsies Šlokenbekas muižā, izskrienot mistiskā Āžu kalna apvidu.

Distances ir piemērotas visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem, jāpiebilst, ka aizvien vairāk taku skriešanas seriālā var manīt dalībniekus, kas ne tikai sacenšas par augstām vietām, bet izbauda trasi, lēni skrienot, ejot vai nūjojot! Gaidīti tiek visi!

Bērni līdz 10 gadu vecumam skries jaunākie 600 m un vecākie 800 m garas «Piltiņkalna Susurs» distances, skrējēji-iesācēji un ne tik pārliecinātie dosies ~9 km garajā trasē «Zviedru cepures Zaķis», izbaudot Abavas senlejas, Sabiles Ēģiptes un Mīlestības taciņas daili, pieredzējušāki skrējēji papildus apskatīs un izskries Imulas taku un Buses pilskalna apkaimi ~22 km garajā distancē «Buses pilskalna Stirnu buks», bet paši izturīgākie dosies ~32 km garajā distancē «Amulas takas Lūsis».

Lai jaunākajiem sacensību dalībniekiem un tiem, kas veic īsākās distances, nebūtu garlaicīgi, kamēr mamma, tētis vai draugi piedalās garākajās distancēs, pašus mazākos bērnus izklaides zonā pieskatīs radošās apvienības «Svētku bode» bērnu draugi – Zaļā vārna un Zaķis, ar kuriem kopā izspēlēt dažādas spēles, rotaļas, piedalīties meistardarbnīcās. Darbosies 1188.lv piepūšamā atrakcija «Mazie džungļi». Lielākie tikmēr varēs doties loka šaušanas trasē DabaLaba, izbaudīt rodeļu trases, iepazīt Dabas izglītības centra «Meža māja» dabas izziņas telti ar radošajām darbnīcām un vides spēlēm un citas aktivitātes!

Uz skatuves sacensību starta/finiša zonā ar savu koncertprogrammu kāps arī Ūdris&Balode.

Pasākums atpūtas kompleksā «Zviedru cepure» noslēgsies ar visu distanču «Zaķis», «Stirnu buks», «Lūsis» dalībnieku balvu izcīņu - loteriju! Kāds mājup dosies ar jaunu PolarV800 pulsometru, kāds ar jaunu ASICS GEL-FujiRunnegade apavu pāri, cits ar veikala «MySport», «HalloHeadband» dāvanu karti, Fuelbelt dzērienu jostu u.t.jpr. Balvu saraksts šeit!

Nesēdi mājās, tiekamies mežā!

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2015» skrējieni notiks izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas ļaus garāmskrienot izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

Lētāk pieteikties uz šo pasākumu var tikai līdz 24.maijam!

Online reģistrācijas sistēma būs atvērta līdz 28.maija pulksten 12:00, pēc tam reģistrēties būs iespējams vien sacensību centrā atpūtas kompleksā «Zviedru cepure».

Informācija tiem, kas neskries, bet jutīs līdzi, - labākās skatu vietas Sabilē pie tilta un Ēģiptē, Matkulē Buses pilskalnā, Kalnmuižā un pie dzirnavu dambja un, protams, starta un finiša vietā - Zviedru cepurē.

Taku skriešanas sacensības «Abavas senlejas Stirnu buks 2015» organizē biedrība «Engures sportam» sadarbībā ar Kandavas novada domi un biedrību «Abavas ielejas attīstības centrs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu