Ko darīt, ja NBA kluba šefs izrādās pamatīgs rasists? (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ļoti lielu neapmierinātību ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas «Clippers» prezidenta Donalda Stērlinga rasistiskajiem izteikumiem pauduši vairāki leģendāri basketbolisti. Tāpat saniknoti ir arī «Clippers» vienības basketbolisti un komandas galvenais treneris Doks Riverss.

Atgādināsim, ka tenku portāls «TMZ» sestdien publicēja audioierakstu, kurā bija dzirdama Stērlinga saruna ar viņa draudzeni V.Stiviano. «Clippers» šefs šajā dialogā pauda neapmierinātību ar dzīvesbiedrenes vēlmi aicināt uz NBA spēlēm savus melnādainos draugus.

Tāpat Stērlingam nav paticis, ka V.Stiviano savos «Twitter» un «Instagram» profilos publiskojusi bildes ar melnādainajiem cilvēkiem.

«Šodien pirms treniņa kopā ar puišiem apspriedām šo situāciju,» ESPN izteicies «Clippers» galvenais treneris Riverss. «Daudzi puiši izteica viedokli par publiskoto ierakstu, varu atklāt - viņi ir ļoti nikni.»

Vairāki NBA apskatnieki uzskata, ka šī situācija ir ļoti kutelīga un nav zināms, kā tā varētu atrisināties. Visu sarežģījot fakts, ka 81 gadu vecais Stērlings, kurš basketbolistiem maksājot algas, ir kluba prezidents, un atlaist viņu nav iespējams.

«Uzskatu, ka faniem un komandā spēlējošiem basketbolistiem jābūt dusmīgiem. Ieteiktu afroamerikāņu līdzjutējiem uz mačiem neiet, jo Stērlinga kungs viņus tribīnēs nevēlas redzēt. Kamēr šis cilvēks būs «Clippers» prezidents, uz šā kluba spēlēm es vairs neiešu,» teica basketbola leģenda Maģiskais Džonsons.

«Biju šokēts, kaut ko tādu izdzirdot,» sacīja Šakīls O'Nīls. «Jautājums, ko tagad darīt? Ja es būtu NBA vadītājs, atlaistu viņu no amata. Šī nav pirmā reize, kad Stērlings iesaistīts rasistiskos izteikumos.»

Losandželosas «Clippers» basketbolisti sākotnēji domāja boikotēt Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas spēles pret Goldensteitas «Warriors» komandu, tomēr vēlāk pieņēma lēmumu turpināt cīnīties «play off».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu