Kannu kinofestivāla žūrijā būs Kopola, Bernāls un Defo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kannu kinofestivāla žūrijai pievienojusies amerikāņu režisore Sofija Kopola, meksikāņu aktieris Gaels Garsija Bernāls un amerikāņu ekrāna zvaigzne Vilems Defo (Willem Dafoe), pirmdien paziņoja pasākuma rīkotāji. Kā jau ziņots iepriekš, šā gada Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāja būs jaunzēlandiešu režisore un scenāriste Džeina Kempione, kura līdz šim ir vienīgā prestižo «Zelta palmas zaru» ieguvusī sieviete.

Festivālā bieži viesojusies arī 42 gadus vecā Kopola, kuras filma «Marie-Antoinette» («Marija Antuanete») 2006. gadā sacentās par galveno balvu. Bet pagājušogad viņas kinolente «The Bling Ring» («Izredzētie») atvēra jauno talantu sadaļu.

Bernāls kļuva pazīstams ar lomu «Oskara» balvai nominētajā filmā «Amores Perros» («Mīla - kuce»), kā arī 2004. gada drāmā «The Motorcycle Diaries» («Motociklista dienasgrāmatas») atveidoja Latīņamerikas revolucionāru Če Gevaru jaunībā.

Viņš darbojas arī kā režisors un producents.

Savukārt amerikāņu kino veterāns Defo spēlējis aptuveni 80 filmās, no kurām nesenākā ir «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta»»). Viņš divas reizes nominēts «Oskara» balvai.

Pārējie žūrijas locekļi ir ķīniešu režisors Dzja Džanke, franču aktrise Karola Bukē, irāņu aktrise Leila Hatami, dienvidkorejiešu aktrise Čona Dojona, kā arī dāņu režisors un producents Nikolass Vindings Refns.

Kannu kinofestivāls norisināsies no 14. līdz 25. maijam, un par «Zelta palmas zaru» sacentīsies 18 filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu