«Aarzemnieki» iemēģina lielo Eirovīzijas skatuvi, kā viņiem veicās? (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Rutule

Grupa «Aarzemnieki» jau no 27.aprīļa vakara atrodas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kurā norisināsies Eirovīzijas dziesmu konkurss. 28.aprīlī sākās visi lielie darbi, lai pusfinālos uz skatuves mēs redzētu lielisku šovu, kuru veido ne tikai labs dziedājums, bet arī kvalitatīvi uzņemts video. Kā pirmajā mēģinājumā gāja Latvijas pārstāvjiem?

28.aprīļa rītā sākās mēģinājumi Eirovīzijas pusfināliem un finālam. Tieši šajā dienā visiem dalībniekiem bija iespēja pirmo reizi kāpt uz lielās skatuves un izmēģināt spēkus sevis prezentēšanā.

«Šodien bija pirmais lielais, svarīgais mēģinājums uz skatuves. Vakar vakarā man personīgi bija lielāks satraukums par to, ko jutu šodien. Kad devāmies uz arēnu, kas patiesībā ir daudzas teltis un angāri nekurienes vidū, bija interesanti, jo sajutu tikai prieku un labas emocijas, ne uztraukumu vai stresu,» stāsta Katrīna.

Nokļūstot arēnā, grupai vispirms bija iespēja apskatīt savas ģērbtuves, iedzert kafiju, un pēc kafijas nobaudīšanas sākās lielā rosība.

«Pirmais, kas notika, - mūs ielaida telpā, kurā iedeva ausu monitorus, tos turpat uz vietas arī saskaņoja. Tad devāmies uz skatuvi, viss notika ļoti profesionāli un labi. Pirms sākām dziedāt, ar darbiniekiem izrunājām, kā viss notiks, un tad sākām mēģināt. Tika filmēts četras reizes,» atceras Katrīna.

Pēc katras reizes tika izteikts viedoklis par to, kā bijis un kas būtu jāpamaina. Pēc mēģinājumiem uz skatuves nekas nebeidzās, grupa «Aarzemnieki» devās uz telpu, kurā bija iespēja vērot uzstāšanās video, redzēt, kā priekšnesums izskatās kadrā, un profesionālu darbinieku grupa palīdzēja izprast, ko mainīt, ko atstāt, lai priekšnesumu izdotos parādīt pilnīgi.

Runājot par pašu lielo skatuvi, Katrīna piebilst, ka viņai skatuve patikusi, bet, vērojot to TV, tā izskatās daudz lielāka, nekā atrodoties uz tās.

«Uzreiz pēc tā devāmies uz preses konferenci, kurā saņēmām daudz jautājumu, kopā ar presi arī padziedājām. Pēc tā sekoja «meet & greet» arī ar preses pārstāvjiem, kurā sniedzām daudz brīnišķīgas intervijas. Tāda tad nu bija mūsu šodiena arēnā. Nu esam atpakaļ mājās – viesnīcā,» tā Katrīna.

Dziedātāja piemetina, ka ar citu valstu dalībniekiem īsti neizdevās iepazīties, tikai sasveicināties ar jau zināmajiem.

«Vakar vakarā neko daudz nedarījām. Atpūtāmies, jo šodien agri no rīta jau bija jādodas uz arēnu. Mierīgi draudzīgi paēdām vakariņas. Kaut gan nekur daudz ārā nestaigājam, cilvēki nāk klāt un prasa autogrāfus, atpazīst,» priecājas Katrīna.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu