Fergusons pārliecināts par Gigsa spējām vadīt Mančestras «United»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nopelniem bagātais skotu futbola speciālists Alekss Fergusons ir pārliecināts, ka kluba spēlējošajai leģendai Raienam Gigsam ir pa spēkam pilnvērtīgi vadīt Anglijas čempionvienību Mančestras «United».

Fergusons «United» komandu nemainīgi vadīja no 1986. līdz 2013.gadam, bet vasarā pēc viņa aiziešanas pensijā un paša trenera ieteikuma komandas vadību pārņēma vēl viens skots Deivids Moizs. Viņa vadībā komanda aizvadīja tās neveiksmīgāko sezonu jauno laiku vēsturē, kā rezultātā Moizs pagājušajā nedēļā tika atlaists.

Līdz sezonas beigām «United» galvenā trenera pienākumi uzticēti ilggadējam komandas pussargam Raienam Gigsam, kura pirmajā pārraudzītajā spēlē Mančestras klubs pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 4:0 sagrāva Noridžas «City».

«Raiens ir vienīgais cilvēks, kura kandidatūru vajadzētu izskatīt,» izteicies Fergusons. «Viņam šajā klubā ir vairāk kā 20 gadu pieredze. Es pats viņu turp uzaicināju jau 13 gadu vecumā. «United» sastāvā viņš ir pieredzējis visu emociju gammu, kā arī izjutis visus augstumus un lejas.»

«Viņš lieliski zina, kas tieši ir nepieciešams futbolistam, lai viņš spēlētu šajā komandā,» uzskata Fergusons.

Līdz sezonas beigām «United» komandai atlikušas vēl trīs spēles, bet par Gigsa nākotni nekas pašlaik nav zināms. Teju visi medijos pieminētie potenciālie kandidāti uz komandas galvenā trenera vietu jau paspējuši šādu iespēju publiski noraidīt, lai gan jau kopš Moiza atlaišanas dienas aktuāla ir pazīstamā nīderlandiešu speciālista Luisa van Gāla pārcelšanās uz Mančestru.

Van Gāls vasarā vadīs Nīderlandes izlasi Pasaules kausa finālturnīrā, taču saistību ar kādu klubu viņam pašlaik nav.

Titulētā Mančestras komanda vairs nevar kvalificēties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgai. Tādejādi «United» futbolisti prestižajā turnīrā nespēlēs pirmo reizi kopš 1996.gada.

«United» ar 60 punktiem 35 spēlēs premjerlīgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu