Autodīlera «Autobrava» apgrozījums pērn audzis par 48,7%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Automašīnu «Fiat», «Alfa Romeo» un «Jeep» autorizētais pārstāvis Latvijā «Autobrava» pērn strādāja ar 5,568 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 48,7% vairāk vairāk nekā gadu iepriekš, un 114 tūkstošu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem 2013.gadā, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā sacīts, ka 2014.gada darbības rezultāti ir pozitīvi, un, skatoties uz panāktajiem rezultātiem, ilgtermiņa plānošana jau pērn ir devusi jūtamu rezultātu. «»Autobrava» ieguldījums, attīstot piedāvāto produktu klāsta un pakalpojumu kvalitāti, ir devis redzamus rezultātus - būtisku apgrozījuma pieaugumu un jaunu, lojālu klientu piesaisti,» norāda uzņēmumā.

«Autobrava» vadība atzīmē, ka pērn Latvijas jaunu automašīnu tirgus attiecībā pret iepriekšējo gadu auga par 19%. «Neskatoties uz esošo tendenci, salīdzinājumā ar 2013.gadu «Alfa Romeo» pārdošanas apjomi samazinājās par 60%, jaunu «Fiat» automašīnu reģistrācijas apjomi palielinājās par 27% un lielākais pārdošanas apjoma pieaugums - 180% - ir jaunu «Jeep» automašīnu pārdošanas sektorā,» teikts vadības ziņojumā.

Savukārt «Autobrava» kopējais jaunu automašīnu pārdošanas apjoms 2014. gadā ir audzis vairāk par autotirdzniecības tirgus rādītājiem jeb par 29% attiecībā pret 2014.gadu. Tāpat pērn bijusi izaugsme pēcpārdošanas pakalpojumu sektorā - rezerves daļu tirdzniecības apgrozījums ir audzis par 16% un servisa tirdzniecības apgrozījumu par 3%.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka attīstot sadarbību ar galvenajiem piegādātājiem panākti būtiski uzlabojumi rezerves daļu piegādes procesā, sasniedzot 23 stundu rezerves daļu piegādes laiku. «Tieši augsta līmeņa rezerves daļu sagādes loģistika un optimāla noliktavas krājumu plānošana dod pozitīvu tendenci finanšu rādītāju turpmākajā uzlabošanā,» skaidro uzņēmumā.

«Autobrava» vadība prognozē auto tirgus stabilitāti un attīstību turpmākajos gados, tāpēc uzņēmums turpinās materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanu, jaunu iekārtu un darba rīku iegādi, kā arī pircēju piesaisti.

2013.gadā «Autobrava» strādāja ar 3,745 miljonu eiro apgrozījumu un 232,4 tūkstošu eiro zaudējumiem.

«Autobrava» ir «Fiat», «Alfa Romeo» un «Jeep» oficiālais pārstāvis Latvijā, kas nodarbojas gan ar auto tirdzniecību, gan piedāvā visu automašīnu marku remontu. Uzņēmums reģistrēts 2010.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2845 tūkstoši eiro), liecina datubāzes «Lursoft» informācija. «Autobrava» vienīgais īpašnieks ir Lietuvas kompānija «Inter Krasta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu