Sovvaļnīks dārdina, pavasaris tuvojas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Justs
References: API SITE

Pavasaris vienmēr nāk ar troksni: sniegpulksteņi drosmīgi spraucas cauri vēl pilnībā neatsilušajai zemes garozai, sprāgst jaunie bērzu pumpuri, gājputni trako pa gaisu sajūsmā par sauli, ūdeņi šaudās pa upēm kā atbrīvojušies no ieslodzījuma, un arī Sovvaļnīks dārdina zemi un cilvēku prātus ar jauno dziesmu «Ceļš».

Lai gan mūzikas ritmi sākotnēji šķiet smagnēji un raupji, jaunā dziesma ar latgaliešu rakstnieces Annas Rancānes dzeju ir par skaisto visapkārt, kas neko nemaksā, bet sniedz dziļas un patiesas emocijas, par iekšējo brīvību un spēju atteikties no materiālām vērtībām un arī par īstu draudzību, kas ļauj dalīties visā un veido mūžīgo dzīvības apli.

Mūzikas autors: Sovvaļnīks, dzeja – Anna Rancāne.

Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).

Jāatgādina, ka arī iepriekšējais Sovvaļnīka albums «Bolts susātivs» bija veltīts pazīstamam latgaliešu un latviešu dzejniekam Antonam Kūkojam un iznāca 2010. gada nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu