Piekto gadu notiks festivāls «Rodam Raunas novadā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5. jūnijā un 6. jūnijā jau piekto gadu notiks festivāls «Rodam Raunas novadā», informē pasākuma organizators Klāvs Kalnačs. Festivāla divos vakara koncertos piedalīsies spilgti Latvijas mūziķi un muzikālās apvienības, kas galvenokārt pievēršas tautas mūzikai, nekomerciālajai mūzikai un šogad arī - kamermūzikai.

Saturiski «Rodam Raunas novadā» ir divi galvenie virzieni: laukos iegūstamo pārtikas produktu godināšana, kā arī meklējumi Latvijas mūzikas klāstā, lai klausītājam piedāvātu to augstvērtīgo un radošo muzikālo saturu, kas Vidzemes lauku vidē dzirdams retāk.

Festivāla produkts šogad būs maize un tās cepšanas tradīcijas, kas novada sētās tiek koptas un turpinātas ikdienā arī pašlaik.

Līdz šim klausītājiem piedāvātas neatkarīgās skatuves vērtības, autentiska un futūristiska tautas mūzika, bezkompromisu dziesminieki, džeza un hiphopa mākslinieki, arī veiksmīgākie melodiju veidotāji populārajā mūzikā.

Festivālam apzināti tiek izvēlēts neliels skaits dažādu žanru mākslinieku, lai klausītājam katrs muzikālais piedzīvojums paliktu atmiņā un to nepārmāktu cits - līdzīgs.

Arī šogad festivāla laikā notiks divi vakara koncerti, kuros katrā gaidāmas trīs mākslinieku/muzikālo apvienību uzstāšanās, kā arī noslēguma zaļumballe. 5. jūnijā Drustu ciema baznīcas kalnā un Drustu luterāņu baznīcā rīkotāji aicina baudīt «Klusās mūzikas koncertu», savukārt «Skaļās mūzikas koncerts» un zaļumballe norisināsies Raunas ciema pilsdrupu estrādē 6. jūnija vakarā.

Informācija par koncertu dalībniekiem sekos.

Iepriekšējos festivālos tika godināti lauku labumi, kurus pastāvīgi iegūst Raunas novadā, - piens, zemenes, medus un zivis.

2014.gada festivālā vakara koncertos uzstājās Anta Eņģele, nepieradinātā folka orķestris «Pingvīnu Cirks», «Zarbugans», Edavārdi, «Manta» un «Lādezers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu