Kulda un «Oil Kings», pieminot Pelšu, sasniedz WHL finālu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: oilkings.com

Latvijas jaunā uzbrucēja Edgara Kuldas gūtie vārti sestdien palīdzēja Edmontonas «Oil Kings» komandai sasniegt Rietumu hokeja līgas (WHL) finālu. Pēc cīņas vienība pieminēja pērn traģiski bojāgājušo latviešu hokejistu Kristiānu Pelšu.

Austrumu konferences finālsērijas piektajā mačā «Oil Kings» ar 4:3 (0:1, 3:1, 1:1) savā laukumā pieveica Medisinhetas «Tigers» spēlētājus, sērijā triumfējot ar rezultātu 4-1.

Šajā mačā pirmos savas komandas vārtus guva tieši Kulda, kurš arī nopelnīja divas soda minūtes, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Regulārajā turnīrā Kulda 66 mačos guva 30 vārtus un izpildīja 30 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš 14 cīņās savācis sešus vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles.

Līgas finālu «Oil Kings» komanda sasniegusi trešo gadu pēc kārtas un tajā jau trešo reizi pēc kārtas cīnīsies ar pašreizējo līgas čempioni Portlendas «Winterhawks». Pērn Edmontonas vienība sērijā piekāpās «Winterhawks» ar 2-4.

Savukārt aizpērn «Oil Kings» hokejisti kļuva par WHL čempioniem un toreiz vienību pārstāvēja cits latviešu uzbrucējs Pelšs, kurš pagājušajā vasarā noslīka.

Pēc triumfa konferencē, saņemot uzvarētāju kausu, «Oil Kings» hokejisti laukumā devās ar Pelša spēles kreklu rokās.

Kā ziņots, «Oil Kings» komanda šo sezonu velta Pelša piemiņai, par sezonas devīzi izvirzot «Spēlē Pelša dēļ» («Play for Pelssy»). Uzšuve ar šiem vārdiem rotā katra komandas hokejista spēles krekla iekšpusi, bet uz spēlētāju ķiverēm izvietota uzlīme ar Pelša numuru, iniciāļiem un Latvijas karogu.

Tāpat komandas ģērbtuvē pie sienas karājas uzbrucēja spēles krekls, bet vienības hokejisti neslēpj, ka šīs sezonas komandas sekmīgais sniegums ir veltīts tieši Pelšam.

Finālsērija starp «Oil Kings» un «Winterhawks» komandām nākamajā sestdienā sāksies Portlendā. Tās uzvarētāji kvalificēsies Memoriālajam kausam, kur sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki.

Šī ir otrā reize līgas vēsturē, kad finālsērijā trīs gadus pēc kārtas tiksies vienas un tās pašas komandas. Arī iepriekš laika posmā starp 1969. un 1971.gadu to paveica tieši «Winterhawks» un «Oil Kings».

E.Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

No citiem Latvijas hokejistiem šosezon WHL Riharda Bukarta pārstāvētā Brendonas «Wheat Kings» Austrumu konferences pusfināla sērijā piekāpās «Oil Kings», bet Roberta Lipsberga pārstāvētā Sietlas «Thunderbirds» izstājās Rietumu konferences pusfinālā, un uzbrucējs pašlaik jau pievienojies Latvijas valstsvienības treniņnometnei.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu