Mūsu hokejisti apspēlē Francijas izlasi (29)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra pārbaudes spēlē piektdien izcīnīja Latvijas nacionālā izlase, kas ar rezultātu 2:1 apspēlēja Francijas valstsvienību.

Spēles ievadā Latvijas izlase izturēja mazākumu, tomēr trešdaļas vidū arī mājinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā un to izmantoja - pēc metiena no zilās līnijas vārtu priekšā izcēlās paliels haoss, kurā sekmīgākais izrādījās Cipulis, ieraidot ripu jau tukšos vārtos. Trešdaļas beigās Latvijas izlase vēl divreiz palika mazākumā, un, kaut katrā no reizēm pretinieki uzbruka arvien bīstamāk, Latvijas vārti tika nosargāti neieņemti.

Turklāt vienā no epizodēm Gints Meija mazākumā pamanījās iziet vienatnē pret pretinieku vārtiem. Latvijas uzbrucējs tika kavēts neatļauti, un uz Francijas vārtiem nozīmēja soda metienu, tomēr «bullīša» izpildē Meija raidīja ripu garām Kristobala Uē sargātajiem vārtiem. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas Latvija atradās vadībā ar rezultātu 1:0.

Jau pirmās trešdaļas sākuma daļā gurna traumu guva aizsargs Māris Jass, kurš pameta laukumu klibojot un devās uz slimnīcu.

Otrajā trešdaļā turpinājās ātrs hokejs ar abu komandu uzbrukumiem. Ne vienādos sastāvos, ne arī kādā no trim noraidījumiem komandas vārtus tā arī neguva, līdz ar to arī pēc 40 spēlētām minūtēm Latvija joprojām atradās vadībā ar rezultātu 1:0.

Trešās trešdaļas devītajā minūtē Francija beidzot panāca izlīdzinājumu 1:1, kad viens no vienības līderiem Damjēns Flerī saņēmi piespēli vārtu priekšā un pārspēja Edgaru Masaļski. Tomēr jau nepilnas divas minūtes vēlāk Latvija atguva vadību ar 2:1 - pēc Mika Indraša un Kaspara Daugaviņa izcilām piespēlēm ripu vārtos ieraidīja Miķelis Rēdlihs.

Turpinājumā Francijas izlase aktīvi devās uz priekšu, cenšoties panākt izlīdzinājumu, bet pēdējās minūtes ievadā Kaspars Saulietis nopelnīja divu soda minūšu noraidījumu. Uē atstāja Francijas izlases vārtus, bet Latvija noturēja panākumu.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika nosaukts Kristaps Sotnieks, bet Francijā par tādu tika atzīts Uē.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Latvija - Francija 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Mārtiņš Cipulis (Daugaviņš, Jekimovs) (12:58, vair.), 1:1 Damjēns Flerī (Gutī, 48:37), 2:1 Miķelis Rēdlihs (Indrašis, Daugaviņš) (50:45).

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, bet iepriekšējā nedēļā tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlei ar Franciju (25.04.2014.)

Vārtsargi: #31 Edgars Masaļskis, #33 Ivars Punnenovs

Aizsargi: #2 Rodrigo Laviņš, #8 Maksims Širokovs, #11 Kristaps Sotnieks, #13 Guntis Galviņš, #22 Māris Jas, #32 Artūrs Kulda, #41 Mārtiņš Gipters, #52 Jānis Jaks;

Uzbrucēji: #16 Kaspars Daugaviņš, #18 Kaspars Saulietis, #21 Armands Bērziņš, #23 Herberts Vasiļjevs, #24 Miķelis Rēdlihs, #25 Andris Džeriņš, #47 Mārtiņš Cipulis, #51 Koba Jass, #60 Juris Štāls, #70 Miks Indrašis, #87 Gints Meija, #91 Roberts Jekimovs.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25. maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu